Daniel Koster
Daniel Koster 21 okt 2015

Dé 5 tofste gadgets van Back To The Future 2 die je nu op de kop kunt tikken

Fans van Back To The Future 2 hebben dertig jaar lang gewacht om deze legendarische dag te kunnen meemaken. In de tweede epische film gaat Marty McFly namelijk de toekomst in. Op 21 oktober 2015 komt hij in de toekomstige wereld aan. Hier komt hij allerlei gave producten tegen en een aantal van deze producten zijn hedendaags werkelijkheid geworden en zelfs te koop. Wij hebben de vijf gaafste producten voor je op een rij gezet.

1. Zelfstrikkende schoenen

Het zijn één van de meest iconische producten uit de bekende film, de zelfstrikkende schoenen van Marty. De schoenen werden namelijk met razend enthousiasme ontvangen en daarom gaf Nike aan dat ze de Powerlaces van Nike met LED-lichten erin op de markt gingen brengen. Dit gebeurde in 2011, echter met één minder punt, ze waren niet zelfstrikkend. Gelukkig kwam Nike jaren later met een verlossend bericht, ze zijn namelijk de Nike MAG aan het ontwikkelen. En ja, je hoeft nooit meer je veters te strikken met deze schoen, want dat doet-ie voor je. Waar we stiekem er vanuit gingen dat ze vandaag zouden worden aangekondigd is het nog stil rondom Nike. Wellicht dat we later op de dag meer horen, ze komen in ieder geval in 2015 uit!

2. Het hoverboard

Het hoverboard waarop McFly door de toekomstige wereld heen zoeft is met stipt het meest bekende voorwerp van de film. Het was dan ook om die reden dat de wereld door het dolle heen was toen Lexus aankondigde een werkend hoverboard te hebben gebouwd. In het onderstaande filmpje zie je dat-ie daadwerkelijk zweeft. Wanneer het hoverboard daadwerkelijk te koop zal zijn is onbekend, maar dat we de verwachting waar hebben gemaakt vinden wij ontzettend gaaf!

3. Pepsi Perfect

Pepsi kon deze datum uiteraard niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Marty drinkt in zijn 2015 een flesje Pepsi Perfect, een drankje dat meer vitaminen kent en uit een tof flesje wordt gedronken. Pepsi heeft 6500 van de flesjes speciaal voor dit jubileum ontworpen en te koop aangeboden. Helaas enkel in de Verenigde Staten. De toekomst is nu stellen ze daarbij, en daar hebben ze zeker een punt!

4. Reflectieve pet

Op het gebied van mode dachten de makers van Back To The Future dat we ons wat expressiever zouden gaan uiten dan we daadwerkelijk doen. Zo dachten ze bijvoorbeeld dat het dragen van een dubbele das acceptabel zou gaan zijn in 2015. Dat blijkt niet het geval, maar de reflectieve pet is wel een feit. Die kun je hier voor dertig euro aanschaffen.

5. Flux capacitor

In de film is het tijdreizen vooral te danken aan de flux capacitor. Dit is een apparaat die door Doc Brown is uitgevonden. Nu kun je ‘m ook aanschaffen. Waar je er niet door de tijd mee kunt reizen, kun je er wel je devices mee opladen en geeft-ie een heeft het apparaat een tof lichteffect. Check hier hoe je ‘m voor negentien euro op de kop kunt tikken!

Nog een iconisch apparaat van de films checken?

Dan moet je de elektrische DeLorean DMC-12 EV zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé 5 tofste gadgets van Back To The Future 2 die je nu op de kop kunt tikken
Sluiten