Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 10 jan 2019

De Alienware Area-51m moet de krachtigste gaminglaptop worden

Tijdens de CES 2019 hebben we verschillende laptops voorbij zien komen. Daarbij zijn gaminglaptops vaak een stuk dunner dan een paar jaar geleden, maar hebben ze als nadeel dat ze ook iets minder krachtig zijn. De mensen achter de Alienware-lijn willen dat doorbreken. Zij willen met hun Area-51m gaminglaptop een laptop neerzetten die bijna net zo krachtig is als een desktop die je vandaag de dag in elkaar kunt zetten. Daar staat dan wel weer tegenover dat dit een echte ouderwetse bakbeest is.

De Alienware Area-51m

De Alienware Area-51m is een gaminglaptop die gebruik maakt van een 17 inch scherm, dus is wat dat betreft al een flinke unit. Wat de gaminglaptop echter het meest interessant maakt, is dat hij je de mogelijkheid geeft om de verschillende onderdelen binnen laptop te wisselen. Op die manier is het dus net een desktop. Als je na een paar jaar niet meer tevreden bent over de processor of toch een nieuwe videokaart wilt hebben, dan kun je dat in deze gaminglaptop redelijk makkelijk vervangen.

Alienware Area-51m

Kijken we naar de specificaties van de gaminglaptop, dan is de kans wel klein dat je dat snel moet gaan doen. Bij de aanschaf kun je voor de processor kiezen tussen een Intel’s 9th Gen i7-8700, i7-9700K, of i9-9900K. Dat zijn op zich al flinke jongens. Qua videokaart kun je er een GeForce RTX 2080 inzetten. De maker denkt dat de Alienware Area-51m op die manier slechts 5 tot 10 procent minder goed kan presteren als een dikke desktop gaming pc.

Alienware Area-51m

Verwacht overigens niet dat je uren met de laptop in het vliegtuig kunt gamen. Als je alle toeters en bellen aan hebt, dan verwacht de maker dat de batterij in zo’n drie kwartier leeg is. Niet omdat er een kleine batterij in zit, maar omdat het gewoon een hele krachtige jongen is. De Alienware Area-51m gaat eind januari in de verkoop. De goedkoopste variant gaat daarbij al meer dan 2500 euro kosten.

Wil je meer lezen over de CES 2019? Bekijk dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Alienware Area-51m moet de krachtigste gaminglaptop worden
Sluiten