Daniel Koster
Daniel Koster 1 mei 2016

Dé apps van de week: ultrasoon linkjes sturen met Radon, Angry Birds Action en meer

De appmarkt is constant in beweging. Elke week komt een hele rits aan nieuwe apps voorbij. Het is dan lastig om door de bomen het bos te zien en de pareltjes te selecteren. Om die reden functioneren wij samen met Android Planet en iPhoned als boswachter en bieden we je de tofste apps van de afgelopen week aan. Deze week hebben we onder andere twee unieke wallpaper-apps, een overzichtelijke documenten-app en een slimme navigatie-app voor je geselecteerd!

De beste Android-apps van week 17

Deze week hebben we onder andere de vernieuwde Giphy voor Android, een app waarmee je via ultrasoon geluid linkjes deelt en de grote update van Google Agenda. Meer toffe nieuwe Android-apps vind je op deze pagina.

Picnic

Google Play staat vol met galerij-apps, maar het nieuwe Picnic weet zich toch te onderscheiden. Dit komt vooral door de overzichtelijk interface en snelle werking van de app. Al je foto’s worden in logische mappen geplaatst, ook heb je voldoende opties om Picnic te personaliseren. Helaas ontbreekt Chromecast-ondersteuning nog, al wordt dit binnenkort toegevoegd.

Radon

Radon is een hele speciale app, aangezien het mogelijk in om via ultrasoon geluid linkjes naar andere gebruikers te sturen. Hiervoor is het niet nodig om toestellen met elkaar te koppelen; je hoeft alleen in dezelfde ruimte te zitten als je ontvanger. Omdat ultrasoon geluid maar een beperkt bereik heeft, komen je linkjes niet zomaar bij anderen terecht.

Giphy

Giphy is dé website voor gifjes, en daarom was het zo gek dat er geen volwaardige Android-app beschikbaar was. Daar is met de laatste update verandering in gekomen. De app werkt enorm simpel: tik in de balk bovenin een zoekwoord en de applicatie vult zich met bewegende afbeeldingen die je kunt gebruiken. Gifjes kun je direct invoegen bij apps als Twitter en Telegram. Tof!

Samsung Safety Screen

Deze nieuwe Android-app van Samsung zorgt ervoor dat kinderen niet te dicht met hun ogen op het scherm van je toestel zitten. De applicatie geeft een waarschuwing als het scherm te dichtbij komt en haalt de waarschuwing pas weg als een acceptabele afstand is bereikt. Dit is volgens Samsung een goede manier voor kinderen om de juiste afstand te leren.

Google Agenda

Google Agenda, verreweg de grootste en populairste agenda-app voor Android, heeft een grote update ontvangen. De app maakt het makkelijker om afspraken met je collega’s in te plannen, doordat hij automatisch zoekt naar tijden dat jij en alle deelnemers beschikbaar zijn voor een meting. Is een geschikt tijdstip gevonden, dan krijg je een lijstje met opties te zien.

De beste iOS-apps van week 17

In de App Store zijn de afgelopen week weer de nodige apps verschenen of geüpdatet. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Angry Birds-game, een app waarmee je tattoo’s op je arm projecteert en Daybreak, dat je herinnert aan vervelende klusjes. Op zoek naar meer? Check deze pagina voor meer toffe iOS-apps.

1. Angry Birds Action

Angry Birds Action komt voordat de officiële Angry Birds-film verschijnt. Je katapulteert geen vogels meer richting groene varkentjes, maar je moet nesten met eieren zien te redden, door er vogeltjes tegenaan te schieten. Dit is weer net zo verslavend als bij eerdere Angry Birds-games, omdat het behoorlijk uitdagend is om in één keer de maximale score van drie sterren te behalen.

2. Talkshow

Als je denkt dat je zo goed kunt chatten en daarom een publiek nodig hebt, dan zou je Talkshow eens moeten proberen. De app lijkt op Periscope, maar dan voor tekstberichten. Andere gebruikers kunnen met je meekijken terwijl jij met iemand publiekelijk aan het chatten bent. De app is vooral handig als je iets te zeggen hebt, maar geen zin hebt om voor de camera te staan.

3. Ink Hunter

Heb je altijd al willen weten hoe een tattoo bij jou zou staan, dan moet je het nieuwe Ink Hunter downloaden. Eerst moet je met een pen een soort smiley van drie streepjes op je arm tekenen, waarna Ink Hunter via de camera van je iPhone de tatoeage toont. Er zijn tientallen tatoeages om te proberen, waarbij vooral de 3D-functie de moeite waard is om te proberen.

4. Daybreak

Veel mensen vinden het lastig om zichzelf te herinneren aan (vervelende) klusjes die nog je nog moet doen. Daybreak neemt deze taak van je over, doordat de app leert welk moment op de dag het beste is om jou ergens aan te herinneren. Daar gaat wel wat werk aan vooraf, al kiest Daybreak opvallend snel de juiste momenten uit. De app is niet alleen voor werk geschikt, maar ook voor boodschappen of andere reminders.

5. Warbits

Fans van Advance Wars, een spel dat vroeger op de Gameboy Advance werd uitgebracht, zullen enthousiast worden van Warbits. In deze game moet je strategisch te werk gaan om je tegenstander te verslaan, waarbij je om de beurt een zet mag doen. Warbits is visueel een aantrekkelijke game, en tevens is er genoeg content aanwezig om je uren bezig te houden. Een aanrader!

Zo, nu weet je welke apps je deze week écht niet kon missen. Doe er je voordeel mee!

Reageer op artikel:
Dé apps van de week: ultrasoon linkjes sturen met Radon, Angry Birds Action en meer
Sluiten