Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 5 mrt 2015

De Artiphon Instrument 1 is een drumstel, viool, gitaar en piano in één

Wat ging het weerzinwekkend snel. Op Kickstarter werd afgelopen dinsdag een project van Artiphon de wereld in geplugd en binnen een kleine zes uur was het benodigde bedrag voor het project (75.000 dollar) binnengehaald. Dit enthousiasme blijft aanhouden en op het moment van schrijven is dit bedrag al opgelopen tot ruim 200.000 dollar aan pledged bedragen.

Instrument 1

Het idee achter de Instrument 1 is te gek. Met behulp van dit instrument ben je vrij om te doen wat je wilt en kun je letterlijk een eenmansband zijn. Op deze manier willen de makers van het instrument jouw creativiteit zo veel mogelijk stimuleren en het jou mogelijk maken om vrij aan het werk te zijn. Met de Instrument 1 kun je gitaar-, viool- en piano spelen en ook nog eens drumbeats produceren. Daarnaast is het apparaat vrij in gebruik zodat je ‘m kunt vasthouden op de manier waarop jou dat het beste zint. De Instrument 1 is een elektronisch instrument die het mogelijk maakt om al je geluiden direct te digitaliseren. Dit komt doordat het instrument aan je tablet, smartphone of laptop/computer kan worden gelinkt. Zo kun je al je muzikale producties meteen op je devices opslaan en terug luisteren, zodat je geniale muzikale uitspattingen nooit zomaar verloren gaan.

Alleen voor muzikanten?

Zoals de makers van het instrument op Kickstarter aangeven: ‘You got this!’ Het idee achter het instrument is dat iedereen muziek moet kunnen maken. De ontwerpers zien muziek als een manier van zelf-expressie en dit willen ze stimuleren. Om deze reden kun je allerlei aspecten van het instrument aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Zo kun je alle aparte instrumenten instellen op de e-mineur zodat ze gezamenlijk prachtig klinken. Daarnaast is de mate van complexiteit op jouw specifieke stijl en skills gebaseerd. In het begin zul je het dus automatischer wat rustiger aan doen en naarmate je behendiger met het instrument wordt zal de complexiteit kunnen worden opgeschroefd, waardoor je meer controle kunt gaan uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. Om deze controle te maximaliseren en het maken van muziek te ondersteunen zal een Artiphon-app worden gelanceerd. Deze app ondersteunt het customizen van jouw Instrument 1, zodat je nieuwe presets voor je instrument kunt creëren en ze meteen kunt gebruiken.

Want?

Aangezien het project met zoveel enthousiasme is ontvangen en de doelstelling op Kickstarter lang en breed is gehaald, zal het project doorgang gaan vinden. Dit betekent dat de Instrument 1 eind dit jaar in productie zal gaan en aan het begin van 2016 voor verkoop gereed zal zijn. Het instrument wordt in twee kleuren geleverd, namelijk zwart en wit, en kost omgerekend 316 euro. Daarnaast kun je het instrument ook nog aanschaffen met een houten achterkant, deze variant kost 814 euro. Maar ach, in vergelijking met het aanschaffen van een drumstel, viool, piano en gitaar zijn die prijzen natuurlijk peanuts! Je kunt de Instrument 1 hier bestellen.

Reageer op artikel:
De Artiphon Instrument 1 is een drumstel, viool, gitaar en piano in één
Sluiten