Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 12 sep 2019

Audi toont AI:Trail Concept Car: een geweldige blik op de toekomst

Wij houden wel van Concept Cars. Het zijn wagens die nooit op die manier op de markt worden gebracht, maar vaak wel een idee geven van wat er in de toekomst mogelijk is. Tijdens de 2019 Frankfurt Motor Show heeft Audi zijn nieuwe Audi AI:Trail concept car getoond. En dat is er eentje om je vingers bij af te likken.

De Audi AI:Trail

De Audi AI:Trail is namelijk een voorbeeld van technische innovaties. Ten eerste is het een elektrische auto, want dat is vandaag de dag wel min of meer een vereiste wanneer het op een concept car aankomt. Het is een wagen die voorzien is van een batterij die een afstand van tussen de 400 en 500 kilometer moet afleggen. En dan hebben we het wel over een offroad afstand, dus over moeilijk begaanbare wegen. Op de gewone weg zou dit wellicht nog een grotere afstand kunnen zijn. Verder maakt hij met zijn 22 inch wielen gelijk indruk, heeft hij groten glazen ramen, zodat je alles goed kunt zien, een stuur met een futuristisch look en lampen die je als drones kunt inzetten. De onderstaande video geeft je een goed idee van wat je kunt verwachten

Met name het idee dat je koplampen op de Audi AI:Trail ook drones zijn is erg grappig gedaan. Er zitten vijf driehoekachtige devices die als drones gebruikt kunnen worden en die makkelijk op het dak landen en zich zo zelf docken om als koplamp te werken. Maar tegelijkertijd kun je de zogenaamde Audi Light Pathfinders vooruitsturen om het pad dat voor je ligt te verlichten. Op die manier heb je een beter beeld van wat er allemaal komen gaat en kun je beter anticiperen wanneer er bijvoorbeeld een greppel aan komt.

De achterkant (Bron: Audi)
De binnenkant (Bron: Audi)
Audi AI:Trail
De drones scouten vooruit (Bron: Audi)

De vraag is natuurlijk in hoeverre we in toekomstige wagen elementen zien die in deze Audi AI:Trail getoond worden, maar tof is het geheel wel. Wil je meer lezen over auto’s? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Audi toont AI:Trail Concept Car: een geweldige blik op de toekomst
Sluiten