Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 november 2018

Audi Patrone Concept: de drone van de toekomst

Steeds meer aankopen worden vandaag de dag op het internet gedaan. Daarbij word je pakketje nu nog afgeleverd door een chauffeur en mag je vaak een onleesbare krabbel zetten op een aparaatje. Maar Amerikaanse bedrijven zoals Amazon en UPS kijken steeds vaker naar de mogelijkheid om pakketjes via een drone af te leveren. Zeker in grote steden waar de straten al vol staan met auto’s kan dit een oplossing zijn. Met dat in het achterhoofd besloot de designer Jin-jung Young te fantaseren hoe een drone zou ogen als Audi die zou maken. Het resultaat is de waanzinnige Audi Patrone.

De Audi Patrone drone

Aan de basis van de Audi Patrone staat nog altijd iemand die het bestuurt. Dat zou gaan via een VR-headset, waarbij Young voor het gemak maar een PlayStation VR headset heeft gepakt. Op die manier kan de bestuurder de drone op de juiste manier besturen en voorkomen dat hij eventueel tegen iemand anders aanknalt en zo beschuldigd wordt door zware mishandeling door schuld.

Audi Patrone

De Audi Patrone zelf is overigens ook echt een plaatje en ziet er uit alsof Audi hem zelf zo maken. Het lijkt een beetje op een superstraaljager uit een heldenfilm en zou krachtig genoeg zijn om redelijk wat pakketjes te vervoeren.

Audi Patrone

Helaas is het momenteel niet meer dan een concept van een artiest en zullen we voorlopig het nog moeten doen met de mensen die aan de deur komen. Vaak gaat dat overigens goed, hoewel we soms ook verhalen horen van chauffeurs die de pakketjes over de heg gooien om op die manier niet later nog een keer terug te komen. En dan vind je ‘s avonds een pakketje volledig nat in je boom terug en moet je je trap er bij pakken.

Meer lezen over drones en de mogelijkheden? Bekijk dan hier ons handige overzicht.

Reageer op artikel:
Audi Patrone Concept: de drone van de toekomst
Sluiten