Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 29 jun 2014

De Bambook is een uitwisbaar whiteboard-notitieboekje

Hoewel ons halve leven zich digitaal afspeelt kunnen we toch nog niet zonder pen en papier. Het is soms gewoon veel handige om even wat op te kunnen schrijven. Het geeft een soort voldoening om te kunnen brainstormen op papier. Een notitieboekje is dan ook nog steeds onze beste vriend. Het nadeel is alleen dat pagina’s vol komen te staan met veel onzin die we later niet meer nodig hebben. Maar het boekje is vol, dus belandt deze in de prullenbak en kopen we een nieuwe. Niet bepaald duurzaam en ook niet erg efficiënt. De guys van de Nederlandse startup Bambook hopen daar verandering in te brengen.

Voor het notitieboek hebben ze twee producten samengebracht; een fysiek boekje en een whiteboard. De manier waarop je op een whiteboard kunt schrijven en dit vervolgens weer uit kunt wissen vinden ze bij Bambook erg handig. Dus waarom zou je dit niet op een kleiner formaat produceren? De kracht van het notitieboekje en het whiteboard hebben ze daarvoor samengevoegd tot de Bambook. Een notitieboek met twintig pagina’s die met een lak-proces zo zijn bewerkt dat alles dat je schrijft volledig uitwisbaar is (en niet afgeeft). Dat scheelt je stapels aan notitieboekjes én papier, wat dus ook weer bomen redt. Een win-win situatie dus. Daarnaast is de Bambook ook nog eens prachtig afgewerkt met (je raadt het al) een bamboe-omslag.

Een a5-exemplaar kost je 14,95 euro en een a4-exemplaar 19,95, beide inclusief speciale pen. Een goed prijsje voor een mooi Nederlands product dat ook nog eens duurzaam is (dat foutje filmpje nemen we op de koop toe). De Bambook bestel je hier.

Reageer op artikel:
De Bambook is een uitwisbaar whiteboard-notitieboekje
Sluiten