Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 okt 2018

De Battlefield V-trailer zit vol met actie

We zitten in een ietwat rare periode van games. We hebben net Call of Duty Black Ops 4 qua release achter ons. Deze week verschijnt onder andere de fijne vechtgame SoulCalibur IV en volgende week kunnen we eindelijk aan de slag met Red Dead Redemption 2. Die laatste titel is er één waar we al zolang naar uitkijken en waarschijnlijk enorm veel tijd in gaan steken, dat je denkt dat er daarna niks meer uitkomt. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Een paar weken na Red Dead Redemption 2 heb je bijvoorbeeld nog Battlefield V. Daar hebben we nu een verse nieuwe trailer van.

Battlefield V-trailer is erg tof
Het is overigens een trailer die voornamelijk draait om de mooie plaatjes. Het is een cinematisch geheel waar eigenlijk geen ruimte is voor echte in-game beelden. Waar Call of Duty Black Ops 4 de traditionele singleplayer campagne laat voor wat het is, komt Battlefield V wel nog met singleplayeravonturen.

Net als bij Battlefield 1 wordt dat gedaan via de zogenaamde War Stories. Dit zijn korte losse verhalen die je per stuk in ongeveer een uur of iets lang kan voltooien om vervolgens met het volgende verhaal door te gaan. Eén van de stories die je daarbij beleeft, speelt zich af in Rotterdam ten tijde van het verwoestende bombardement.

Rotterdam Battlefield V

Ander verhalen nemen je mee naar het ijskoude Scandinavie of de strijd zoals die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de woestijn werd uitgevochten. Naast de War Stories biedt Battlefield V ook de gewone multiplayermodus, waarbij je in verschillende sub-modi kunt gaan strijden. Daarnaast is Battlefield V ook voorzien van een Battle Royale-modus, zodat de game op papier van alle markten thuis is.

Battlefield 5 firestorm

Het duurt nog wel even voordat je er los mee kunt gaan. Battlefield V komt op 20 november uit en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Zodoende heb je dus een week of drie om Red Dead Redemption 2 uit te spelen.

Reageer op artikel:
De Battlefield V-trailer zit vol met actie
Sluiten