Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 mrt 2019

De belangrijkste Battle Royale Games

De laatste jaren is het Battle Royale-genre enorm groot geworden. Het is een game waarbij je met veel gamers in een grote open omgeving begint en waarbij het zaak is om in leven te blijven. Word je neergeschoten, dan is het einde verhaal en zit er niks anders op dan dat je een nieuw potje opstart. Ook heb je te maken met een speelveld dat steeds kleiner wordt dankzij een cirkel die kleiner wordt. Val je buiten die cirkel, dan gaat je health er langzaam aan. Er zijn momenteel heel wat games die in dit genre beschikbaar zijn. Wij zetten de belangrijkste games op een rijtje, wellicht geeft het je inspiratie om een nieuwe game te proberen.

De belangrijkste Battle Royale Games: Fortnite

Fortnite is de meest populaire game van dit moment. De grap is dat de game heel anders begon dan de game nu is. Het was een soort survival-game, waarbij je een basis moest maken en waves aan vijanden moest verslaan. Ook was het een game waar je voor moest betalen. Het werd pas een succes toen de game een Battle Royale-modus kreeg en die modus gratis beschikbaar was. Inmiddels wordt de game door vele tientallen miljoenen gamers gespeeld en is hij enorm populair bij de jeugd. De game heeft een comic-look en is zodoende wat vrolijker in vergelijking met de andere games. Daarnaast kun je in de game van alles bouwen en dat als voordeel gebruiken. De game is nu gratis speelbaar voor zo’n beetje elk platform.

Battle Royale Games

De belangrijkste Battle Royale Games: Apex Legends

Apex Legends is de nieuwe game in dit genre. Hij is gemaakt door Respawn Entertainment, die je de laatste jaren kent van de Titanfall-games. Apex Legends is een game die een paar weken geleden uitkwam en gelijk al meer dan vijftig miljoen keer gedownload is. De game is iets kleiner dan de concurrenten en speel je met een mannetje of zestig. Wat tof is aan Apex Legends is dat het tempo lekker hoog is. Je kunt heerlijk snel rondrennen en er op los knallen. Ook maak je gebruik van verschillende classes, waarbij iedere classe zijn eigen voordelen kent. Het is een titel die over het algemeen door een iets ouder publiek wordt gespeeld. Ook is het zo dat de game nog in zijn kinderschoenen staat en waarbij er nog veel kan worden verbeterd. Apex Legends is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

PS4-games zonder PlayStation Plus

De belangrijkste Battle Royale Games: Call of Duty Black Ops 4

Call of Duty Black Ops 4 is een game die niet volledig draait om de Battle Royale-modus. De game heeft zijn traditionele multiplayermodus en een zombiemodus. Maar daarnaast ook de Blackout-modus. Het is een redelijke standaard modus, maar dan in de wereld van Call of Duty. Je springt met zijn allen uit een helikopter en moet dan proberen om te overleven. Onderweg vind je wapens en gear om jezelf te verbeteren. De gamemodus is weinig origineel, maar werkt wel heel erg goed en is iets tactischer dan bijvoorbeeld Fortnite en iets langzamer dan Apex Legends. Call of Duty Black Ops 4 is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

De belangrijkste Battle Royale Games: H1Z1

H1Z1 is de game in dit rijtje met het kleinste publiek. De game heeft lang vele bugs en problemen gehad, maar is inmiddels redelijk speelbaar. De game speelt zich af in een wereld waarin een virus flink heeft huisgehouden. En zij die het overleefd hebben, nemen het tegen elkaar op. Het is een game die redelijk lijkt op de andere titels, maar genoeg in huis heeft om je een tijd te vermaken. H1Z1 is nu beschikbaar op de pc en PlayStation 4.

H1Z1

De belangrijkste Battle Royale Games: PUBG

De laatste game in dit rijtje is PlayerUnknown: Battlegrounds. Het is één van de eerste grote successen in het genre en veel ontwikkelaars hebben naar de game gekeken om hun game te maken. Het is een game die wat serieuzer overkomt qua stijl en is visueel wel wat matig, ook omdat de game al wat ouder is. Naast de mogelijkheid om te voet de omgeving te verkennen heb je ook verschillende voertuigen om mee los te gaan. De game is niet meer zo populair als hij ooit was, maar de community is erg serieus. De game is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

PUBG MObile

Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De belangrijkste Battle Royale Games
Sluiten