Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 sep 2020

De belangrijkste PS5 launchgames op een rij

Op 19 november is het zover. Als het je gelukt is om een PS5 te pre-orderen, dan kun je vanaf die dag losgaan met de nieuwe spelcomputer. Dat is fijn, maar wat gaan de games zijn die je er op kunt spelen. Wij zijn in het releaseschema gedoken en kwamen deze games tegen.

Let wel: dit zijn games die echt gelanceerd worden met de PS5. Er zullen een aantal games zijn die al eerder beschikbaar zijn op een ander platform, maar welke je wel vanaf dag 1 kunt spelen. Denk daarbij aan games als Assassin’s Creed Valhalla en Call of Duty Black Ops: Cold War. Maar dit zijn echt nieuwe games om gelijk mee los te gaan.

Demon’s Souls

Van alle games die op de PS5 lancering beschikbaar zullen zijn, lijkt Demon’s Souls het meest interessant. Het is een remake van de game die jaren geleden al op de PlayStation 3 verscheen en is de voorloper op de Dark Souls-reeks. Dat betekent dus dat het een game is die lekker pittig is en waarbij een enkele simpele vijand er al voor kan zorgen dat je een kopje kleiner wordt gemaakt. De nieuwe versie ziet er uiteraard een stuk beter uit, maar het is wel te hopen dat de gameplay ook een upgrade heeft gekregen. Destijds was hij nogal wat houterig en dat wil je anno 2020 natuurlijk niet meer.

Astro’s Playroom

Het mooie van Astro’s Playroom is dat hij op je PlayStation 5 staat wanneer je hem in huis haalt. Op die manier kun je na het aansluiten van de spelcomputer dus gelijk losgaan met een game. Verwacht er overigens niet vele uren mee los te gaan. Het is vooral een titel die laat zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe controller die je bij de PS5 krijgt.

Destruction All Stars

Bij elke lancering van een nieuwe spelcomputer krijg je wel een paar games waar je niet echt op zit te wachten. Bij de PS5 lijkt die eer weg te zijn gelegd aan Destruction All Stars. Het is een game waarbij je met verschillende voertuigen door een arena scheurt en elkaar kapot probeert te schieten. Zeker niet de meest originele game, maar hopelijk zorgt een stukje diepgang er voor dat het een game is die leuker is dan een paar uur.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Ik denk dat Marvel’s Spider-Man: Miles Morales één van de meest interessante games is in dit lijstje. Maar tegelijkertijd is het niet per se een game waarvoor je een PS5 hoeft te kopen. Hij is namelijk ook beschikbaar op de PlayStation 4, dus dat is allemaal niet zo spannend. Op de PS5 is het handig om de Ultimate Edition te halen. Deze biedt naast dit nieuwe avontuur met Miles Morales ook het standaard verhaal, maar dan met de mogelijkheden die de nieuwe spelcomputer biedt. Denk daarbij aan betere graphics en kortere laadtijden.

Sackboy: A Big Adventure

Ook Sackboy: A Big Adventure is een game die op de PlayStation 4 verschijnt. We kennen het personage Sackboy natuurlijk uit de LittleBigPlanet-reeks. Deze keer waarschijnlijk geen mogelijkheden om je eigen levels te maken en je personage aan te passen. Het is een 3D-adventure met diverse platformelementen. Daarbij is het mogelijk om de game in je eentje te spelen, maar er is ook ruimte voor co-op. Dan moet je wel gelijk een paar dure PS5-controllers er bij kopen.

Devil May Cry 5: Special Edition

Het origineel was goed en deze lichte remaster in de vorm van Devil May Cry 5: Special Edition is vooral interessant wanneer je het origineel hebt gemist. Er zit wat extra content in de game, maar het zijn voornamelijk de extra verbeterde graphics die het geheel interessant maakt. De actie zelf is nog altijd ouderwets goed.

Godfall

Godfall is één van de eerste games die voor de PS5 werd getoond. Op 12 november komt hij eerst uit op de pc, om een week later bij de PlayStation 5 lancering aanwezig te zijn. Het is een game waar ik tot nu toe niet heel erg warm van ben geworden, maar qua omgevingen ziet de actievolle game er wel interessant uit.

Dit zijn de belangrijkste games die je straks dus op de PS5 kunt halen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De belangrijkste PS5 launchgames op een rij
Sluiten