Dit zijn de beste 50 series die je nu kunt zien op Netflix (deel 1)

Op Netflix staan inmiddels zoveel series dat je de tel kwijtraakt. Geen probleem! Wij zetten de beste voor je op een rijtje.

Iedereen heeft tegenwoordig Netflix. Het aanbod lijkt steeds groter te worden. Vroeger wist je nog wat je moest kijken, maar inmiddels zijn er zoveel goede series dat je ze onmogelijk allemaal kunt zien. Wij snappen dat ook en maken het nu net iets makkelijker voor je. In vijf delen zetten wij de beste shows op een rijtje. Deze week het eerste deel met 10 toptitels.

The End of the F***ing World

Hou je van donkere Engelse humor? Dan is The End of the F***ing World wel iets voor jou. In deze serie gaat een psychopathische tiener met een meisje op een roadtrip. Hij hoop haar te vermoorden, maar de hele roadtrip neemt een heel andere wending. Ze plegen samen meerdere misdaden en krijgen zelfs gevoelens voor elkaar. De muziek uit de jaren ’50, ’60 en ’70 maakt het helemaal af.

Crashing

Crashing is de volgende Britse komedieserie in de lijst. Een groep van zes twintigers en dertigers gaan wonen in een voormalig ziekenhuis om minder huur te betalen. Als ruil daarvoor bewaken ze de plaats wat een bizarre boel wordt. Door al hun verschillende karakters wordt het een komische situatie. Helaas is er maar één seizoen van de serie gemaakt.

Criminal

Op Netflix staan verschillende Criminals uit verschillende landen. Ze hebben allemaal echter een ding gemeen: elke aflevering wordt een verdachte is gericht op een verdachte die in een verhoorkamer zit. De kat en muisondervragingen zorgen ervoor dat je op het puntje van de stoel zit. Het is interessant om de verschillen tussen de landen te zien.

Mindhunter

Mindhunter is een van de top crime-series op Netflix. Acteur Jonathan Groff ondervraagt eind jaren ’70 seriemoordenaars in de gevangenis om een profiel te maken. Ze willen zo de psychologie achter de moorden achterhalen. Een groot verschil met andere series is de complexheid van de karakters. Inmiddels zijn er twee seizoenen gemaakt en wachten fans met smart op een derde.

The OA

THE OA is een bijzondere serie op Netflix die eigenlijk alles wel in zich heeft. Mystery, sci-fi, spanning en zelfs een beetje fantasie. Zeven jaar nadat een vrouw is verdwenen komt ze weer terug en heeft ze mysterieuze krachten. Ze is zelfs genezen van haar blindheid. Helaas heeft Netflix een tweede seizoen van de serie geannuleerd. Desondanks is seizoen 1 het zeker waard om te kijken.

Sex Education

Het is natuurlijk hartstikke awkward als jij op de middelbare school zit, terwijl je moeder sekstherapeut is. Oatis probeert er dan ook het beste van te maken. Samen met Maeve gaat hij zijn medescholieren therapie geven in ruil voor geld. Het levert ontzettend veel hilarische momenten op maar tegelijkertijd ook ontroerende. Bereid je voor op een avond vol (houten) fallussen, erectieproblemen en chlamydia.

The Haunting of Hill House

In deze Netflix-horrorserie schittert onze eigen Michiel Huisman. In dit bijzondere spookhuis zien we wat er zowel in het verleden als heden plaatsvindt. De familie wordt achtervolgd met de oude herinneringen en de verschrikkelijke gebeurtenissen die eerder in hun leven plaatsvonden.

Dark

Dark is wellicht de meest complexe serie die je op Netflix zult vinden. Vorige maand werd dan ook het derde en laatste seizoen uitgebracht. In een Duits dorpje verdwijnen twee kinderen. Het legt uiteindelijk de relatie bloot tussen vier families. Door een tunnelstelsel wordt gereisd tussen verschillende tijden wat tot bijzondere avonturen leidt.

Black Mirror

De naam zegt het al, Black Mirror is een zwarte spiegel op de maatschappij. Het laat zien hoe de nieuwste technologie en grootste uitvindingen zich tegen ons kunnen werken. Het geeft je dan ook goed te denken over de maatschappij. Elke aflevering is als het ware een mini-film die een ander probleem ter sprake brengt.

GLOW

Een show over vrouwenworstelen, moeten we nog meer zeggen? GLOW is een komedie met excentrieke vrouwelijke karakters in de hoofdrol. We krijgen een inkijkje in een worstelorganisatie voor vrouwen in de jaren ’80 in Los Angeles. De komedie is gemaakt door de makers van Orange is the New Black en dat kun je ook wel zien.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste 50 series die je nu kunt zien op Netflix (deel 1)
Sluiten