Maak kennis met de beste Android-apps van 2016

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken. Deze week zetten we met behulp van AndroidPlanet de beste Android-apps van 2016 op een rijtje. Heb je een iPhone? Check dan het overzicht met de beste iOS-apps van dit jaar.

Pokémon GO

Pokémon GO is verreweg de populairste nieuwe Android-app van dit jaar. Al voor de officiële release werd de game massaal gedownload, tegenwoordig is-ie al honderden miljoenen keren via de Play Store op Android-apparaten geïnstalleerd.

Hoewel de hype inmiddels voorbij is, is er nog een groep fanatieke spelers die de game elke dag opstarten. Dit komt ook door Niantic, want de ontwikkelaar blijft Pokémon GO voorzien van nieuwe Pokémon en andere functies.

Mini Metro

Eén van de leukste Android-games die dit jaar zijn uitgebracht, is Mini Metro. In het spel zet je een metronetwerk op en moet je ervoor zorgen dat mensen op tijd op hun bestemming arriveren.

De game is behoorlijk abstract en minimalistisch, maar ziet er fraai uit en is behoorlijk verslavend. Een aanrader voor als je veel in het openbaar vervoer zit, of om gewoon lekker op de bank te spelen.

Prisma

Als er één foto-app niet in dit overzicht mag ontbreken, dan is het Prisma. De app tovert de meest simpele kiekjes om tot kunstwerken, wat het fotograferen met je smartphone nog leuker maakt. De opzet is simpel: maak een foto, kies een filter, wacht tot het effect geladen is en deel het kunstwerk met je vrienden. Tof!

Prisma-WANT

Headspace

Meditatie-app Headspace is al wat ouder, maar werd pas dit jaar door veel mensen ontdekt. De applicatie biedt meditatiecursussen aan met verschillende thema’s, waarmee je leert mediteren voor een gezonder en rustiger leven, of om stress te verminderen. Vooral prettig is dat de meditaties niet te zweverig zijn, en je echt kunnen helpen.

Reddit-app

Je zou bijna vergeten dat dit jaar ook de officiële Reddit-app werd uitgebracht. En dat is best een big deal, want voorheen moesten we het doen met apps van derden, die lang niet altijd goed functioneerden.

reddit-want

Met de officiële Reddit-app is het makkelijker om discussies te ontdekken en aan te gaan, foto’s en filmpjes te delen en je aan te sluiten bij de communities die er zijn.

Google Fotoscan

Google Fotoscan is een aanvulling op het bestaande Google Foto’s. De app kan oude foto’s gemakkelijk digitaliseren en direct in de cloud zetten, zodat je beelden nooit meer kwijtraakt. Een handige app die simpel en snel werkt en niet in dit lijstje mag ontbreken.

photoscan-want

Giphy

Dit jaar braken gifjes definitief door op de smartphone, en dan mag een goede gif-app niet ontbreken. Giphy is verreweg de populairste en werkt onder meer met Twitter, Telegram, Slack en WhatsApp. De app biedt miljoenen gifjes waar je gemakkelijk op kunt zoeken, en vervolgens kunt delen.

GIPHY-WANT

Google Achtergronden

Een Google-app die een beetje onder de radar is gebleven, is Google Achtergronden. Deze app brengt de achtergronden van de Pixel Launcher, die standaard geïnstalleerd staat op de Google Pixel (XL), naar alle andere Android-toestellen.

achtergronden-want

Een simpele manier om je toestel van een fraaie wallpaper te voorzien, waarbij je kunt kiezen uit thema’s als aarde, landschappen, stadsgezichten en texturen.

Ook RollerCoaster Tycoon hoort voor ons bij de Android-apps van 2016

Al met al genoeg app-speelgoed om je mee op je telefoon te vermaken. Wel ontbreekt in deze lijst nog één app die op de valreep in 2016 werd gelanceerd. Ja, we hebben het over RollerCoaster Tycoon. Winnen!