Fotografen opgelet; dit zijn de beste camera’s van CES 2016

CES 2016 is alweer achter de rug. Op dit innovatieve spektakel, dat in Las Vegas plaatsvond, werden allerlei toffe gadgets en interessante innovaties met de wereld gedeeld. Zo ook camera’s. Flink wat toffe camera’s met allerlei vernieuwende eigenschappen werden met ons gedeeld. En om ervoor te zorgen dat jij de belangrijkste onthulling op cameragebied niet mist, bieden wij jou de beste camera’s van CES 2016. Graag gedaan!

Nikon legt de lat hoger met de D5 DSLR

Nikon legt de lat altijd hoog als het om camera’s gaat. En die lat is met de Nikon D5 weer wat hoger gelegd. Dit apparaat kan in 4K-beelden schieten en kent een 3,2-inch touchscherm. Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Met een mogelijke ISO van 3.280.000, een 20,8-megapixel sensor en meer is dit één van dé apparaten van CES 2016. Check in de onderstaande video hoe snel je foto’s kunt schieten met de D5. Wauw!

De Vuze-camera laat je 3D beelden schieten voor een (relatief) schappelijke prijs

Je hebt weinig camera’s die virtual reality-beelden kunnen schieten, 3D-beelden kunnen kieken én relatief betaalbaar zijn. De Vuze-camera kan dit wel. De camera kent namelijk acht camera’s. En dat doet-ie voor een kostenplaatje van 899 euro. Tof, want met deze ontwikkelingen wordt het schieten van VR-beelden steeds toegankelijker!

De Kodak SP360-actiecamera filmt jouw tofste beelden in 4K

Je doet als actiecamera niet meer mee als je geen 4K-beelden kunt schieten. Dat zal jou wel duidelijk worden uit dit overzicht. Kodak presenteerde daarom de SP360. Deze wordt met allerlei accessoires geleverd zodat jij alle middelen tot je beschikking hebt om met dit apparaat toffe 360-graden-video’s te schieten. Je hebt er wel twee nodig om zo te filmen, aangezien één camera maximaal 235 graden kan schieten.

Nikon KeyMission 360 kiekt ook 360-graden-video’s

We waarschuwden je er al voor, want er zijn genoeg andere camera’s gepresenteerd die 360-graden-video’s kunnen schieten. Zo ook de KeyMission 360 van Nikon. Dit apparaat is water-resistent en schiet in 4K. Een voordeel aan de 360 is dat-ie in zijn eentje al voor 360-graden-beelden kan zorgen. Er werden al gauw beelden vrijgegeven die weergaven hoe dat eruit ziet. Nice!

De iconische Super 8 is door Kodak in een nieuw jasje gestoken

We kunnen nu films maken met onze smartphones en camera’s, maar dat was vroeger wel anders. Iconische apparaten als de Super 8 waren toentertijd middelen om toffe beelden te kieken. En dat gaat het apparaat in de toekomst ook weer zijn. De Super 8 is namelijk terug en door Kodak op CES gepresenteerd. De specificaties blijven echter nog onbekend, en daar kijken wij met smart naar uit!

De Sony Handycam die uiteraard in 4K filmt

We hebben het gehad over DSLR-camera’s en over 360-graden-camera’s, maar Sony kwam met een rits aan andere apparaten. Zo werd de Handycam onder handen genomen. Deze filmt nu in 4K, kent een 20x optische zoom en meer. Een fijn en handzaam apparaat!

Met Movi kun je in hoge kwaliteit livestream-beelden schieten

Livestreamen is iets wat we steeds vaker doen. Zodoende kunnen we evenementen live via het internet bijwonen. Movi is een klein apparaatje dat in 4K video kan kieken. En het gave aan het apparaat is dat je deze beelden live kunt streamen. En dat alles voor een betaalbare prijs!

Deze actiecamera laadt zichzelf binnen een uur op in de zon

Het is normaliter niet goed voor een elektronisch apparaat om ‘m in de zon te leggen. Zodoende kan-ie namelijk oververhit raken. De Activeon Solar X doe je hier juist een plezier mee. Dit apparaat laadt zichzelf namelijk binnen een uur op via zonne-energie. En uiteraard filmt-ie in 4K en kent het apparaat een 2-inch touchscherm.

De meest geavanceerde webcam ter wereld

De Razer Stargazer is naar eigen zeggen de meest ontwikkelde webcam ter wereld. De prestaties van het apparaat zijn in ieder geval indrukwekkend. Zo kan-ie in HD filmen met zestig fps. Zodoende kun je met dit apparaat vergaderingen bijwonen op afstand, maar lijkt het bijna alsof je zelf in de vergaderruimte zit.

Reageer op artikel:
Fotografen opgelet; dit zijn de beste camera’s van CES 2016
Sluiten