Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 aug 2017

De beste Dota 2-spelers strijden momenteel om 24 miljoen dollar

Als je een beetje handig bent met de game Dota 2, dan is het misschien een idee om daar aankomend jaar wat meer tijd aan te besteden. Momenteel wordt namelijk in de Amerikaanse stad Seattle het 2017 International Dota 2-toernooi gehouden. De 16 beste teams van de wereld strijden daar voor een prijzenpot van meer dan 24 miljoen dollar.

Dota 2 kan je rijk maken

Daarbij moeten we wel zeggen dat het voornamelijk de winnaars zijn die echt een feestje mogen vieren. De winnaar gaat er namelijk met 10 miljoen dollar vandoor. Dat moet dan wel in elk geval door vijf man worden gedeeld (zo groot is een team) en wellicht dat er daarnaast ook nog een afdracht gedaan moet worden aan eventuele managers, trainers en sponsoren. Toch is het een waanzinnig groot bedrag en is dit tevens de grootste prijzenpot op een enkel gaming evenement. Is Dota 2 dan ook iets voor jou?

Het loont sowieso voor alle teams die zijn uitgenodigt om mee te doen. Er zijn namelijk zestien teams die mee doen en als je de allerslechtste bent op het toernooi, dan pak je alsnog als team een ton mee. Het wordt echt interessant als je de laatste zes haalt, want met bijna zes ton wat je dan wint, pak je een mooi jaarsalaris mee.

Mocht je het interessant vinden om de prestaties van de teams te volgen: het toernooi wordt tot en met 12 augustus uitgezonden op Twitch. Daar kun je ook gelijk de wedstrijden van gisteravond terug kijken.

Reageer op artikel:
De beste Dota 2-spelers strijden momenteel om 24 miljoen dollar
Sluiten