Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 27 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Assassin’s Creed Origins is de beste game van 2017

Afgelopen maand hebben we veel aandacht gegeven aan onze Want Gaming Awards. Daarin vroegen we jullie naar de beste game van 2017. En jullie hebben massaal jullie stem laten horen. Honderden inzendingen mochten we ontvangen, met jullie drie favoriete games van dit jaar. Applaus!

Berg aan prijzen

Daar konden we gelukkig ook iets tegenover stellen: een berg aan prijzen. Deze zijn inmiddels verstuurd, dus hopelijk heb je ook iets van ons mogen ontvangen. Mocht je niks hebben, in 2018 gaan we ons uiterste best doen om weer een hoop toffe prijzen weg te geven. Dus als je daar van houdt, blijf ons volgen!

Uit de stemmen hebben we ook wat conclusies kunnen trekken. Daaruit is naar voren gekomen dat er veel variatie was in de top 3’s. We zagen een paar duidelijke Switch-games, die titels als Zelda, Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 in hun top 3 hadden staan. Bij anderen waren het de racegames die het meest in de smaak vielen als de beste game van 2017. En dan hadden we nog de fijnproevers met games als Persona 5, Nier Automata en we hadden één hele stem voor PES 2018. Een schril contrast met de populariteit van FIFA 18. Toch waren het voornamelijk de grote games die in stemmen grossierden. Dit is de top 3 geworden.

Beste Game van 2017 – Assassin’s Creed Origins

Tijdens het tellen van de stemmen was het lang spannend. Hoewel Horizon Zero Dawn vaker werd genoemd als de absolute nummer 1 bij de stemmers, was het Assassin’s Creed Origins die veel vaker als de nummer 2 of 3 er bij werd genoemd en daarmee in de algemene stand de duidelijke winnaar is geworden. Een keuze waar ik me enorm goed in kan vinden. Met Assassin’s Creed Origins is een combinatie tussen kwaliteit en vernieuwing uitgebracht waar je veel tijd mee door kan brengen. Een absolute topper.

beste game van 2017

Beste game van 2017 Runner Up 1 – Horizon Zero Dawn

Zoals gezegd vaker genoemd als de nummer 1, maar daarnaast ook veel vaker niet genoemd als follow-up games in de top 3. Het is waarschijnlijk het probleem van het exclusieve karakter van de game. Dat neemt niet weg dat het fijn is om te zien dat een gloednieuwe franchise vanuit het niets zo hoog kan scoren. Dus kudos voor het heerlijke Horizon Zero Dawn, waarin een goed verhaal samen komt met uitstekende gameplay en veel dingen om te verbeteren aan het hoofdpersonage Alloy.

horizon zero dawn

Beste game van 2017 Runner up 2 – Call of Duty WWII

De nummer drie van dit jaar is ook een oude bekende: Call of Duty WWII. Het is mooi om te zien dat de game terug is aan de top, nadat de serie afgelopen jaren toch wel behoorlijk werd vergruisd. Met Call of Duty WWII is er een boeiend verhaal voor de singleplayer neergezet en biedt het een multiplayermodus die beter qua balans en overzicht is. Ja, er zijn niet veel maps, maar dat is dan ook het enige nadeel van deze shooter.

beste game van 2017

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan zeker onze gamingpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Assassin’s Creed Origins is de beste game van 2017
Sluiten