Jelle van Es
Jelle van Es Games 30 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

De beste Nintendo Switch games maart 2020

De Nintendo Switch heeft inmiddels zijn derde jaar gevierd. In die tijd hebben we heel veel toffe games voorgeschoteld gekregen. Daarbij schrijven we regelmatig over de beste games voor het platform. Nu we wat vaker thuis zitten, vonden we het een goed moment om de beste games weer op een rijtje te zetten. Zeker handig wanneer je van plan bent om de spelcomputer te kopen.

Bij dit rijtje ben ik even afgestapt van de standaard antwoorden. Natuurlijk zijn The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Odyssey nog altijd de absolute must-have. Net als Smash Bros en Luigi’s Mansion 3 dat zijn. Dus voor dit lijstje van de beste Nintendo Switch games heb ik een combinatie gemaakt tussen games die net uit zijn en de titels die wellicht onder de radar vliegen.

Animal Crossing: New Horizons is één van de beste beste Nintendo Switch games

Zonder twijfel is Animal Crossing: New Horizons één van dé beste Nintendo Switch games van dit moment. Hij is nog maar een paar weken uit en de game wordt massaal gespeeld. Ikzelf speel hem al bijna vier weken lang en elke dag breng ik een tijdje door in de game. Dit is een titel die je telkens een uurtje speelt en dan je dingen doet. En door dat elke dag te doen, heb je een game waar je telkens op terug komt. En absolute aanrader en wat mij betreft een must-have in je collectie.

Scoor hem hier

beste Nintendo Switch games
Animal Crossing: New Horizons (Afbeelding: Nintendo)

Dragon Quest XI

Met Dragon Quest XI heb je zo’n typische game die onder de radar vliegt. Dat terwijl het één van de beste JRPG’s van dit moment is. De game verscheen oorspronkelijk op de PlayStation 4, maar werd vorig jaar overgezet naar de Nintendo Switch. De game heeft overigens een zeer uitgebreide demo op de eshop store, zodat je zelf kunt gaan ontdekken of de game iets voor je is. Als hij dan bevalt, dan kun je de voortgang die je geboekt hebt makkelijk meenemen naar de uiteindelijke game. Kortom, een absolute tip om te proberen.

Scoor hem hier

Dragon Quest XI games
Dragon Quest XI (Afbeelding: Square Enix)

Fire Emblem: Three Houses

Wat mij betreft is Fire Emblem: Three Houses de beste game die vorig jaar op de Nintendo Switch verscheen het is nog altijd één van de beste Nintendo Switch games. Het is een strategische titel met veel diepgang en diverse verhaallijnen. Naast dat de strategische gameplay erg goed is, is ook de productiewaarde hoog. Alle gesprekken in de game zijn voorzien van uitstekende voice-overs. Het is een titel die je na het uitspelen ook weer opnieuw kunt gaan spelen en het verhaal vanuit een andere kant te beleven.

Scoor hem hier

Fire Emblem Three Houses
Fire Emblem: Three Houses (Afbeelding: Nintendo)

Pokémon Sword en Shield

Een andere topgame die nog niet heel erg lang uit is, is Pokémon Sword en Shield. Hoewel sommige gamers een beetje teleurgesteld dat niet alle Pokémon tot nu toe zijn te importeren in de Pokédex, is het alsnog een game waarin je enorm veel in kunt doen. Zeker wanneer je vrienden hebt waarmee je Pokémon kunt ruilen of battles kunt doen, is het een feest. Bovendien kun je als je de game tof vindt later dit jaar je verheugen op twee grote uitbreidingen.

Scoor hem hier

beste Nintendo Switch games
Pokémon Sword en Shield (Afbeelding: Nintendo)

The Witcher 3 als laatste van deze beste Nintendo Switch games

De laatste game in dit rijtje is The Witcher 3. Hoewel de game op visueel gebied een tikkie minder is dan de versies op de andere spelcomputers en de pc, is de gameplay nog altijd heel erg goed. Hetzelfde geldt voor het verhaal. The Witcher is drie is daardoor één van de beste Nintendo Switch games en tegelijkertijd nog altijd één van de beste games die de afgelopen tien jaar is uitgebracht. Bijkomend voordeel is dat je de game nu makkelijk onderweg kunt spelen.

The Witcher 3
The Witcher 3 (Afbeelding: CD Projekt)

Scoor hem hier
Dit zijn dus vijf absolute tips om te scoren bij je eventueel gloednieuwe Nintendo Switch. Wil je meer lezen over alles wat er rondom dit platform speelt, dan hebben we hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De beste Nintendo Switch games maart 2020
Sluiten