Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 mrt 2019

De beste Xbox One games van dit moment

De Xbox One is inmiddels al een paar jaar op de markt. Hoewel het fijne spelcomputer is, is hij veel minder populair in vergelijking met de PlayStation 4. Voor een gedeelte komt dat door de stroeve start, maar het helpt ook niet dat de spelcomputer minder grote exclusieve games heeft. Ze zijn er wel, maar weten niet zo indruk achter te laten als dat de PlayStation 4-exclusives doen. Toch zijn er genoeg titels om mee aan de slag te gaan. Dit zijn wat ons betreft de vijf beste games van dit moment.

De beste Xbox One games: Forza Horizon 4

Als er één goede reden is om een Xbox One in huis te halen, dan is het de Forza-reeks. Elk jaar krijgen we een nieuw deel in de serie. De ene keer is het een nieuw deel uit de Motorsport-reeks, die wat meer draait om het serieuze racen, de andere keer krijgen we een nieuw Horizon-game. Forza Horizon 4 is het nieuwste deel en ondanks dat je hier ook flink kunt racen, draait het voornamelijk om de fun. Daarbij race je door een gebied dat gebaseerd is op Schotland en krijg je te maken met de verschillende seizoenen, waarbij de wereld er in elke periode anders uitziet. Tel daarbij de vele speciale evenementen en de toffe wagens bij op en je hebt een absolute must-have.

Scoor de game hier.

Forza Horizon 4

De beste Xbox One games: Resident Evil 2

Resident Evil 2 is de meest recente game in dit lijstje. De game kwam begin 2019 uit en is een uitstekende remaster van de game die destijds op de oude PlayStation kwamen. De neiuwe versie is voorzien van een vers likje verf, waardoor het er uit ziet als een game die vandaag de dag had kunnen uitkomen. Daarnaast zijn ook de gameplay mechanics aangepast, waardoor het ook op dat vlak modern aanvoelt. Zodoende heb je een game die volledig nieuw voelt en oogt. En de horror in de game is nog altijd ongekend sterk. Een absolute must-have.

Scoor de game hier.

Resident Evil 2 tiktok

De beste Xbox One games: Red Dead Redemption 2

Ook Red Dead Redemption is een game die op verschillende platformen is verschenen, maar dat neemt niet weg dat het als Xbox One-bezitter nog altijd één van de beste games is. Zeker op een Xbox One X is het een game die heerlijk van het beeld afspat. Red Dead Redemption 2 is een game die zich afspeelt in het Amerika van de negentiende eeuw, waarbij je odnerdeel bent van een bende die in de omgeving winkels beroofd en mensen overvalt. De wereld is enorm en er is ongekend veel te doen. De ene keer volg je een missie, terwijl je de keer daarop bezig bent om op een speciaal dier te jagen. Een game die erg lang boeit.

Scoor de game hier.

Red Dead Redemption 2

De beste Xbox One games: Halo: The Master Chief Collection

Van al deze games is Halo: The Master Chief Collection een oudere titel. De game kwam een paar jaar geleden uit, maar is een compilatiepakket van games die natuurlijk al lang daarvoor uitkwam. Wat deze bundel interessant maakt is enerzijds de mogelijkheid om een aantal klassieke shooters te beleven in je eentje of met vrienden en anderzijds los kunt gaan in een uitgebreide multiplayermodus. Qua content zijn er maar weinig games zo uitgebreid als deze en alleen al daarom is hij de moeite waard.

Scoor de game hier.

xbox one games

De beste Xbox One games: Ori and the Blind Forest

De laatste game in dit lijstje is Ori and the Blind Forest. En dat is een echte indieklassieker. De game kwam in 2015 uit en is een game met Metroidvania-elementen. Je doorloopt de verschillende levels en leert onderweg nieuwe vaardigheden waardoor er nieuwe plekken bereikt kunnen worden. Het is een game die heerlijk speelt en er bovendien fantastisch uitziet. Dit jaar komt er een vervolg uit, waardoor het het ideale moment is om hem nu te spelen.

Scoor de game hier.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De beste Xbox One games van dit moment
Sluiten