Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 jun 2019

De Bitcoin breekt weer records. Volgt de markt nu?

De Bitcoin schoot vanmorgen door de $ 12.000,-, ging vanmiddag door de $ 13.000,- en is nu hard op weg om de $ 14.000,- te slechten. Wie de cijfers analyseert concludeert iets opvallends. Neemt de Bitcoin nu wel de rest van de markt mee op sleeptouw? Wij analyseren de gebeurtenissen van vandaag.

Wat gebeurt er met de koers van de Bitcoin?

Vanmorgen schreven wij onze crypto-analyse en daarin zagen we dat de koers inmiddels de $ 12.000,- had gepasseerd. Later vandaag volgde ook de grens van $ 13.000,- en inmiddels zijn de live koersen dicht in de buurt van de $ 14.000,-. Het was dus een goede dag voor de Bitcoin. Ook de investeringen in de markt nemen hand over hand toe. Waar de marktkapitalisatie vanmorgen nog op $ 349 miljard stond, is deze inmiddels opgelopen tot $ 373 miljard op het moment van schrijven (22.30 uur).

Wat valt er op aan de koersontwikkeling?

We zien dat de koersontwikkeling van de Bitcoin hard gaat en alleen in de afgelopen 24 uur al 21% gestegen is. Toch is de dominantie van de Bitcoin van 65,12 % vanmorgen niet evenredig gestegen. Deze bedraagt nu namelijk 65,69%. Op basis van deze gegevens kunnen we concluderen dat er dus vooral veel kapitaal naar de Altcoins gestroomd is. Dat werd eerlijk gezegd tijd.

De Altcoins blijven namelijk achter bij de koersontwikkeling van de Bitcoin. We zagen al eerder dat de Bitcoin in vergelijking met de rally in 2017 zelfs nog iets minder snel stijgt dan toen. Wellicht zien we nu een ander soort consolidatie. We houden er in dat scenario rekening mee dat de Bitcoin geen prijscorrectie krijgt, maar dat de verhouding tussen Bitcoin en de rest van de markt eerst gelijk getrokken moet worden.

Wat denken influencers over de verhouding tussen Bitcoin en Altcoins?

Dat de verhouding tussen Bitcoin en Altcoins verder uiteen ligt dan in 2017 zien we direct aan de koersen. Daarmee is er dus ruimte. Degene die dit momenteel het duidelijkst en helderst uitspreekt is John McAfee. Hij gaf aan dat de koersen van de Altcoins het tienvoudige zullen bereiken van de koers van de Bitcoin. Zijn advies: ‘zakken vullen!’

Inmiddels is de koers van de Bitcoin weer verder opgelopen dan in de Tweet te zien is. Op het moment van schrijven (22.30 uur) bedraagt de koers $ 13.880,-. Als de Aziatische markt ons goed gezind is breekt de markt vannacht wellicht door de $ 14.000,-. Beginnen we de crypto-analyse van morgen weer met goed nieuws?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
De Bitcoin breekt weer records. Volgt de markt nu?
Sluiten