De Bitcoin crash: een fundamentele analyse

De Bitcoin crash die we gisteren en vannacht zagen kunnen we op diverse manieren analyseren. Aan de hand van een fundamentele analyse zien we wat de oorzaken zijn voor de crash en kunnen we ook een conclusie trekken over de te verwachten koers van de Bitcoin. Dit zijn volgens experts de fundamentele factoren achter de huidige Bitcoin-crisis.

Zoals we al eerder zagen wordt de Bitcoin volatieler. Helaas is blijkt een Bitcoin-crash het gevolg.

Bitcoin verliest hedging door Brexit-verwachting

Zoals we al eerder zagen gedijt de Bitcoin goed bij politieke problemen. Een Brexit per 31 oktober had dan ook voor een koersstijging kunnen zorgen. Sterker nog, hedgefondsen hebben massaal Bitcoin ingekocht om eventuele dalende valutakoersen te kunnen opvangen. Nu de kans toeneemt dat de Brexit weer uitgesteld wordt verkopen zij de posities die zij innamen. Zeker omdat de koersen in andere financiële markten weer verbeteren.

Bitcoin onder vuur van de Amerikaanse regering

Door de gang van zaken rond Facebook Libra is Marc Zuckerberg weer te gast bij het Amerikaanse congres. Daar blijkt men onverminderd kritisch over het project, maar ook over cryptomunten als geheel. Het Amerikaanse wetsvoorstel om stable coins aan strenge regelgeving te onderwerpen helpt daarbij niet.

Gaat Google de encryptie van cryptomunten kraken?

De quantum-computer die Google ontwerpt lijkt beleggers angst in te boezemen. Hoewel de computer bij lange na niet sterk genoeg is om op dit moment de encryptie van de Bitcoin en andere cryptomunten te kraken is die mogelijkheid wel een stuk dichterbij. De eerste quantum-computer is namelijk een feit.

Miners dumpen hun cryptomunten

Nu de koers van de Bitcoin al een tijd daalt komen de opbrengsten van miners in gevaar. Om te voorkomen dat zij een break-even punt of zelfs een verlies moeten verwerken verkopen zij in hoog tempo hun voorraden Bitcoin. (tekst loopt door na de Tweet)

Wat de Bitcoin niet heeft

Naast alle factoren die we hierboven benoemen is er nog een belangrijk aspect dat een koersexplosie van de Bitcoin in de weg zit. Dit aspect is het gebrek aan zicht op ‘gamechangers’ op korte termijn. Tot nu toe hebben we steeds een te verwachten grote ontwikkeling gezien die voor beleggers een ommekeer zouden betekenen. Nu de recente ETF-aanvraag is uitgesteld en de lancering van Bakkt tegenvalt zijn er op korte termijn weinig positieve gamechangers te zien. Sterker nog, de eerste concrete gebeurtenis waar men naar uitkijkt is de halving die in het late voorjaar van 2020 plaats gaat vinden. Dit is voor veel beleggers een te lange horizon om nu al positie op in te nemen.

De verwachting is dan ook dat de koersdaling nog doorzet richting $ 6.000,-. In de technische analyse van deze Bitcoin-crash, die je hier kunt lezen, is dat nader uitgelegd. Uiteraard blijft WANT je op de hoogte houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bronnen: Cointelegraph en BitcoinExchangeguide.

Reageer op artikel:
De Bitcoin crash: een fundamentele analyse
Sluiten