Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 apr 2020

De Bitcoin halving, koersverwachting op korte, middellange en lange termijn [video]

We zagen vanmorgen in de crypto-analyse dat de Bitcoin de weg naar boven weer gevonden heeft. Inmiddels zien we dat de stijgingen vandaag aanhouden. De vraag is natuurlijk wat we nu van de Bitcoin kunnen verwachten. Zeker met oog op de Bitcoin halving die over een ruime maand verwacht wordt. In dit artikel bekijken we de koersverwachting op korte, middellange (rondom de halving) en lange termijn. Is het tijd om de dip te kopen?

De Bitcoin verwachting op korte termijn (voor het weekend)

Met de stijging van de Bitcoin die we sinds gisteravond zagen slaan we wellicht een weg in naar koersstijgingen. Zoals we vanmorgen zagen is het belangrijk dat de Bitcoin boven het steunniveau van $ 6.750,- blijft en dat lijkt het geval. Sterker nog, de koers beweegt inmiddels ruim boven de $ 6.800,- en lijkt daarmee kracht te verzamelen om een nieuwe aanval op de $ 7.000,- te doen. Aangezien investeerders op langere termijn opties nemen op een koersstijging lijkt er nu genoeg vertrouwen om die grens wel structureel te passeren.

Als dat inderdaad gebeurt ligt de weg naar verdere koersstijgingen open. Een koersstijging naar $ 8.000,- ligt dan in het verschiet. Ook deze psychologische grens is in principe te nemen. In de analyses zien we dat een koersstijging tot $ 8.500,- vanaf hier mogelijk is, mits men slaagt in een aanval op de $ 7.000,-. Wanneer dit niet gebeurt ligt, zoals we vanmorgen beschreven, een koersval naar $ 6.000,- in het verschiet.

Koersverwachting op middellange termijn

Ervan uitgaande dat we de grens van $ 7.000,- voorbij gaan en daar vervolgens boven blijven kunnen we dus op korte termijn een bullish periode verwachten. Met een ruime maand tot de Bitcoin halving ligt de gedachte voor de hand dat we op deze manier de halving in de prijs betrekken en dus in stijgende lijn naar de halving toewerken. Dit lijkt echter niet het geval.

Men verwacht namelijk dat de algemene tegenslagen op de financiële markt kunnen leiden tot een rem op de groei. Daarnaast is het effect van schaarste, zoals we vanmorgen in onze Bitcoin bites beschreven, wellicht rond de Bitcoin halving minder sterk dan gedacht. Zo pessimistisch als analisten die een koersval naar $ 3.000,- niet uitsluiten zijn we niet. Mijn verwachting is dat we met een koers onder $ 10.000,- naar de halving gaan. Het feit dat veel miners geld nodig hebben om sterke mining computers te kopen speelt daarbij een rol. Immers, miners moeten daarvoor Bitcoin verzilveren om cash te hebben. Dit leidt tot een stijgend aanbod en dus minder schaarste en minder koersstijging tot gevolg.

Koersverwachting na de Bitcoin halving

Na de Bitcoin-halving verwachten alle experts al lange tijd een forse koersstijging. Vorig jaar werd al gedacht dat een koers van $ 50.000,- haalbaar zou zijn en ook nu wijzen alle analyses op een forse koersstijging die nog in 2020 recordkoersen op het bord brengt. In onderstaand interview sluit analist en influancer Anthony Pompliano zich daarbij aan.

Reageer op artikel:
De Bitcoin halving, koersverwachting op korte, middellange en lange termijn [video]
Sluiten