Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 aug 2019

De Bitcoin koers nadert een cruciaal punt. Welke kant gaat het op?

De koers van de Bitcoin beweegt zich richting een cruciaal punt. Op dit punt moet de koers volgens technische analyses een forse correctie krijgen. Enige vraag is of die correctie omhoog of omlaag is. In dit artikel zetten we een aantal redenen op een rij die doen vermoeden dat de koers opwaarts zal bewegen.

Wat is er aan de hand met de koers van de Bitcoin?

Na de sterke stijging van de koers van de Bitcoin van april tot juli was juli zelf een wisselvallige en volatiele maand. Hierdoor geven technische analyses gemixte signalen. Wat wel duidelijk is, is dat de koers richting een cruciaal punt beweegt. Grote vraag is wat daarna komt. Als we een stijgende koersbeweging zien is een ‘gouden kruis’ in het verschiet. Dit zagen wij eerder dit jaar, maar toen zagen we ook dat er geen recordrally volgde. Wel concludeerden we toen al dat dit bij de eerdere rally’s in 2015 en 2017 pas na het tweede gouden kruis in 1 jaar was.

Kan de Bitcoin bullish blijven?

Er is inderdaad een aantal factoren dat daarop duidt. De eerste die meldde dat dit gaat gebeuren is John McAfee. Hij heeft eerder uitgelegd dat hij daarvoor wiskundige onderbouwingen gebruikt. Als Antivirus-goeroe schijnt hij daar veel van te weten. Dit was zijn letterlijke opmerking:

Natuurlijk zijn er meer redenen waarom een gunstige koersontwikkeling te verwachten is.

  • Afgelopen dinsdag was er een zitting van de bankencommissie van de Amerikaanse Senaat. Hier ging het over cryptoregulering. De zitting is redelijk geluidloos verlopen en de koersen reageerden niet negatief. Daarmee lijkt de storm na Facebook Libra overgewaaid;
  • De FED heeft voor het eerst in 10 jaar de rente verlaagd. Dit betekent meer liquiditeit en meer mogelijkheden om te beleggen (dus ook in Bitcoin);
  • De hash rate (computers die in het miningproces deelnemen) stijgt naar recordhoogte. Dit betekent dat investeerders in miningfarms blijkbaar een diepgaande investering willen doen. Daarmee onderstrepen ze geloof in de munt, ook in het zicht van de halving, die de beloning zal halveren;
  • Als laatste argument is nu officieel meer dan 85 % van de Bitcoin gemined. Hierdoor gaat schaarste een rol spelen.

We zijn dus benieuwd hoeveel ‘weekend love’ we kunnen verwachten en houden zeker het laatste nieuws en de ontwikkeling van live koersen in de gaten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
De Bitcoin koers nadert een cruciaal punt. Welke kant gaat het op?
Sluiten