De Bitcoin-koers daalt en dit is waarom

Na een fikse weekendrally was de koers van de Bitcoin al weer een tijdje rustig. De afgelopen 24 uur daalde de Bitcoin echter sterk en deze daling zet vanochtend op de Europese beurzen door. Vraag is dan uiteraard waarom dit gebeurt. Wij zetten een aantal oorzaken op een rij.

China omarmt de Blockchain maar huivert voor Bitcoin

De weekendrally van de Bitcoin die we een tijdje terug zagen was vooral veroorzaakt doordat de Chinese machthebbers ineens en tamelijk onverwacht de loftrompet over de Blockchain staken. Veel investeerders stelden Bitcoin en Blokchain op één lijn. De Chinezen zien dit duidelijk anders. Op de Chinese staatstelevisie zond men gisteren (18 november) namelijk een programma uit dat zo in het rijtje ’60 minutes’ zou passen. Hierin deed men op de kenmerkende schreeuwerige wijze uit de doeken hoe cryptomunten frauduleus zijn. Het is nog te vroeg om één en één op te tellen. Feit is dat de Aziatische markten daarna negatief consolideerden.

Plus Token Whales zoeken koper

Deze zomer was er rond Plus Token een groep grote Bitcoin-investeerders actief die Bitcoin inkochten in de hoop de koers op te drijven. Dit liep niet helemaal zoals gepland toen bleek dat de oprichters ook oplichters waren en 200.000 Bitcoin verduisterden. Deze verkoopt men nu via reguliere beurzen, waardoor het aanbod hoog is.

Bitcoin als instrument voor belastingplanning

Nu het einde van het jaar nadert is het tijd om langzaam weer na te denken over de belasting-aangifte van 2020 over 2019. Waar de aangifte dit jaar vaak de verliezen uit de cryptowinter van 2018 bedroeg is er volgend jaar wellicht winst over 2019 te rapporteren. Vraag is of het verstandig is om nu winst te nemen of de munten vast te houden en zo te voorkomen dat men winst moet nemen. Hierdoor is de handel minder levendig dan normaal, waardoor prijsbewegingen minder snel gecorrigeerd worden.

Toch verwachten veel analisten dat deze prijsdip tijdelijk is en dat we nog een rally naar de oliebollen krijgen. We zijn benieuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cryptovest

 

Reageer op artikel:
De Bitcoin-koers daalt en dit is waarom
Sluiten