Tech 11 feb 2019 Noah Korevaar

Is hoogtepunt Bitcoin voorbij, of is de revolutie nog maar net begonnen?

Bitcoin zat eind 2017 op zijn hoogtepunt, na de explosieve hype in de media. Sindsdien is de digitale valuta flink gezakt, waardoor het kan voelen alsof je de boot hebt gemist. Volgens Bitcoin-miljardair Changpeng Zhao is daar echter niks van waar.

Het begin van de Bitcoin-revolutie

Volgens hem heb je nog niks gemist, ook niet als je nu nog in de cryptomarkt wilt stappen. Hij beweert zelfs dat de Bitcoin-revolutie “nog maar net aan het begin van het begin is.”

Zhao is oprichter van de populaire cryptocurrency-exchange Binance. Op Twitter antwoordde hij een gebruiker die baalde dat hij niet al in 2013 in Bitcoin was gestapt, toen het nog een obscure technologie was.

Toen fluctueerde de koers van ‘s werelds grootste cryptocurrency tussen de 13 dollar en 947 dollar. Zelfs nu, na maanden aan rode cijfers, staat de teller op 3600 dollar. Dat is een gigantische groei in slechts vijf jaar. Dan is het extra zuur als je die boot hebt gemist, zeker als je destijds al bewust was van de munt.

Toch is dat volgens Zhao dus onzin: “Dat is exact wat ik dacht in 2013: ‘damn, ik ben te laat, was ik maar net zoals anderen vroeg begonnen.’ En nu zou ik opnieuw hetzelfde zeggen als toen. Het is nog vroeg, dit is het begin van het begin.”

Onder de indruk

Het gesprek begon nadat Erik Voorhees Zhao feliciteerde met het enorme succes dat Binance in korte tijd heeft behaald. Voorhees is CEO van crypto-exchange Shapeshift:

“Je kunt niet anders dan geïnspireerd en onder de indruk zijn van het geweldige succes dat Binance in de afgelopen 1.5 jaar heeft behaald. Het is fantastisch om te zien hoe je bent gegroeid, blijf bezig met het goede werk!”

Zhao zette de Bitcoin bromance door met zijn antwoord:

“Het ontmoeten van jou in Engeland in december 2013, was een grote inspiratiebron voor mij. Het begin van mijn crypto-carrière.”

Het wordt de komende jaren interessant om te zien wie gelijk heeft. Staat Bitcoin echt nog maar in zijn kinderschoenen, of zijn de hoogtijdagen van de virtuele munteenheid voorgoed achter de rug?

🤯CHECK DIT OOK: De gouden toekomst van Bitcoin: ’95 procent altcoins sterft pijnlijke dood’

Reageer op artikel:
Is hoogtepunt Bitcoin voorbij, of is de revolutie nog maar net begonnen?
Sluiten