Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 mei 2019

Bitcoin-run weer snel voorbij, Altcoins lijden mee

Toen we gisteren de Bitcoin-koersen zagen stijgen dachten veel investeerders dat de bull-run nu had ingezet. Helaas voor een ieder, de run is weer tot stilstand gekomen. In dit artikel bespreken we het koersverloop van de Bitcoin in de afgelopen 24 uur. Ook kijken we vooruit naar de trends voor de komende dagen.  Krijgt de Bitcoin-run een vervolg?

 

Hoe verliep de Bitcoin-run?

Sinds de nacht van donderdag op vrijdag steeg de koers sterk. Zoals we gisteren uitlegden kwam dit vooral door Aziatische koersinjecties. Vervolgens nam Europa het stokje over. Uiteindelijk bereikte de koers rond 7.30 uur vanmorgen haar hoogste punt, toen hij $ 5.803,- aantikte. Inmiddels loopt de koers iets terug. Op het moment van schrijven (14.30 uur) is de live koers van de Bitcoin $ 5.746,-. Daarmee is de koers terug op het niveau van gisterenmiddag. De grafiek met het verloop over de afgelopen 24 uur zie je hieronder.

24-uurs cryptokoers Bitcoin tijdens Bitcoin-run.
Het verloop van de koers van de Bitcoin en de Bitcoin-run in de afgelopen 24 uur. Cryptoclan.nl

Is de Bitcoin-run weer voorbij?

Hoewel het verlies klein lijkt zijn er tekenen dat de Bitcoin-run weer voorbij is. Immers, na het bereiken van de hoogste koers vanmorgen zien we dat de koers redelijk snel daalt. Nu het weekend is hebben veel handelaren een autobot geplaatst. Deze werken vaak op een combinatie van koersbeweging en tijd. Hoe sneller de koers daalt, hoe groter de kans is dat de autobots verdere daling veroorzaken. De beweging van de marktcap laat zien dat deze daling geen incident is. In onderstaande grafiek zien we het verloop van het totale marktkapitaal op de cryptobeurzen.

ontwikkeling marktkapitalisatie Bitcoin 3 mei - 4 mei
ontwikkeling marktkapitalisatie Bitcoin 3 mei – 4 mei. Bron: Tradingview

We zien hier dat de ontwikkeling van marktkapitaal en de koersen tamelijk synchroon lopen tot vanmorgen. Het marktkapitaal steeg namelijk nog even nadat de koers haar hoogtepunt bereikte. De top in marktkapitalisatie lag namelijk iets voor 8.00 uur. Nadien zien we de marktkapitalisatie sneller dalen dan de koers van de Bitcoin. Hierbij tekenen we wel aan dat de detailgegevens laten zien dat de kapitaalremise sneller gaat bij de Altcoins dan bij de de Bitcoins.

Conclusie Bitcoin-run en koersen Bitcoin en Altcoins voor het weekend

Nu de groei stagneert en de koers terugloopt kunnen we concluderen dat de Bitcoin-run -in ieder geval voorlopig- weer voorbij is. De Altcoins hebben zelfs met verliezen tot -8% de neerwaartse trend alweer te pakken. Gezien de snel toenemende winstneming en dalende marketcap verwachten we dat de koersen in het weekend verder dalen. Deze trend zou radicaal anders kunnen worden als we vannacht Aziatische investeringen zullen zien, maar er zijn geen indicatoren die zo’n verwachting rechtvaardigen. In ieder geval genoeg startpunten om jouw eigen huiswerk te doen. Sowieso raden we je aan om het laatste nieuws en de live-koersen te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin-run weer snel voorbij, Altcoins lijden mee
Sluiten