Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 aug 2019

De Bitcoin voorbij: Nederlandse blockchain-tips voor investeerders

Cryptomunten zoals de Bitcoin bieden natuurlijk veel investeringsmogelijkheden. Toch voorzien veel specialisten nog meer rendement door de technologie erachter. Inderdaad, Blockchain. Veel mensen merken het niet, maar langzaam aan neemt de Blockchain haar plek in ons dagelijks leven in. Vandaag vijf voorbeelden van succesvolle Nederlandse Blockchain-toepassingen. Ook leggen we uit hoe jij daar als crypto-investeerder voordeel mee kan behalen.

Blockchain in hapjes en slokjes

Eten en drinken doet iedere Nederlander. Natuurlijk is er continue controle op de voedselketen, maar schandalen brengen vaak onrust. Dankzij de Blockchain kan de hele route van bijvoorbeeld de sinaasappel van boom tot buurtsuper worden gevolgd. Albert Heijn startte vorig jaar al de eerste proeven.

Blockchain is gezond

In ziekenhuizen wordt vaak nog met papieren patiëntenstatussen gewerkt. Sterker nog, het noteren van de hoeveelheid stoffen in het bloed gebeurt vaak nog met de hand. Dit leidt tot een grotere kans op fouten. Toch slordig als je laxeermiddelen van de buurman krijgt terwijl je jouw viagra-recept kwam halen. Nog veel vervelender is het wanneer gezondheid van mensen geschaad wordt als zij door fouten in gegevens de verkeerde zorg krijgen. Het Nederlandse initiatief Labchain ontwikkelt Blockchain-toepassingen om patiënten-data te beveiligen.

Jouw gegevens geven via Blockchain

De Nederlandse start-up Factor, die inmiddels is overgenomen door LiveRamp, houdt zich bezig met Blockchain-toepassingen omtrent het delen van gegevens op internet. Zo bieden zij diverse mogelijkheden aan bedrijven om hun site AVG-proof te maken. Ook hebben zij een checker ontwikkeld om te zien of de site die jij bezoekt wel goed met jouw gegevens omgaat. Als laatste hebben zij een blockchain-module ontwikkelt waarmee jij als gebruiker een vergoeding in cryptomunten krijgt als jouw gegevens gebruikt worden door adverteerders.

De Blockchain beurs

De banken hebben steeds meer moeilijkheden om geld te lenen aan ondernemers en spaarders krijgen nauwelijks rente. Alle aanleiding voor het Nederlandse NX’change om een eigen platform op te richten om via de Blockchain een marktplaats voor investeerders te bieden. Overigens is ook onze traditionele ABN-AMRO bank geïnteresseerd in blockchain-toepassingen.

Blockchain, dat is toch normaal?

Het Nederlands Normalisatie-Instituut (verantwoordelijk voor de NEN-normen) is het laatste initiatief dat deze technologie omarmt. Door haar toepassing kan men nu veilig NEN-certificaten opslaan en over direct verifiëren. Hiermee worden zij als pionier gezien.

Hoe kun jij profiteren van deze ontwikkelingen?

Natuurlijk worden er veel meer initiatieven ontwikkeld. Een aantal daarvan zullen vast op zoek zijn naar investeerders die tegen mooi rendement geld willen fourneren. Dit bedoelen wij echter niet. Je kunt namelijk eenvoudiger meeprofiteren door naast de Bitcoin ook andere cryptomunten te bekijken. Zo zijn er genoeg cryptomunten met een eigen blockchain. Ook zijn er cryptomunten die gekoppeld zijn aan een bepaald product of een bepaalde dienst.

Uiteraard bieden wij in onze crypto-analyse ook regelmatig updates over nieuwe blockchain-toepassingen en de resultaten van andere cryptomunten dan de Bitcoin. Alle reden om de live koersen en het laatste cryptonieuws te blijven volgen. Toch?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
De Bitcoin voorbij: Nederlandse blockchain-tips voor investeerders
Sluiten