Bondic-pen, met vloeibaar plastic, is je beste vriend tijdens reparatieklusjes

Kabels hebben de vervelende drang om na verloop van tijd kapot te gaan. Als-in, het rubber verslijt waardoor de elektra niet meer beschermd wordt. Dit kun je in sommige gevallen met een stuk tape oplossen, maar dat is geen lange termijn-oplossing. Wil je wél materiaal kunnen plakken, maar geen lijm gebruiken? Dit goedje, genaamd Bondic, is erg interessant.

Vloeibaar plastic helpt je bij klussen

Bondic kan – net als lijm – gebruikt worden om materiaal aan elkaar te hechten, maar óók om plastic mee te maken. Je brengt het spul in laagjes aan en verhardt het telkens met een kleine UV-LED-lamp. Zodra je genoeg plastic hebt, kun je het overschot voorzichtig wegvijlen of schuren. Berehandig. De kleefstof is 100 procent waterproof en kan tegen hitte als het eenmaal is gehard.

Omdat Bondic pas hard wordt als je er met het lampje op schijnt, loop je weinig risico om je vingers aan elkaar te plakken. Dit probleem heb je wel met secondelijm. Het plastic hecht aan kunststof, metaal en zelfs hout. Overal voor te gebruiken dus, zelfs voor het fixen van je kapotte kabels. Denk ook aan het fixen van speelgoed, plastic voorwerpen en een luchtbedlek. Een nadeel is wel dat je Bondic beter niet in de volle zon kunt gebruiken. Logisch, want dan reageert het goedje al met de UV-stralen in het natuurlijke licht.

Een Bondic vloeibaar plastic Starterset is in Nederland te koop, en haal je hier voor 25,95 euro in huis. Het starterset wordt met de applicator pen, de LED UV lampje en opbergblik geleverd. De applicator pen bevat in totaal 4 gram aan vloeibaar plastic. Een andere handige gadget om kabels weg te werken is de Gaffgun tape. Misschien ook iets voor jou?

Reageer op artikel:
Bondic-pen, met vloeibaar plastic, is je beste vriend tijdens reparatieklusjes
Sluiten