Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 dec 2018

Nederlandse glorie: Netflix onthult cast voor De Brief voor de Koning

Je zou het bijna alweer vergeten, maar er komt nog een Netflix Original aan gebaseerd op De Brief voor de Koning. Precies, het bekende Nederlandse avonturenboek van Tonke Dragt.

Vergis je echter niet, want het wordt geen eerste Nederlandse Netflix Original. Men werkt met een buitenlandse crew, van de regisseur tot de acteurs. Het wordt dus een Engelstalige productie, toevallig gebaseerd op een Nederlands verhaal.

Netflix verfilmt De Brief voor de Koning

Vandaar ook de internationale naam: The Letter for the King. Nu is ook de cast bekend gemaakt, en die ziet er zeer sterk uit. We wisten al dat Tiuri gespeeld zal worden door Amir Wilson, die je onder andere kent van The Secret Garden. Tiuri is de jonge schildknaap die op een levensgevaarlijke missie wordt gestuurd.

Hij wordt vergezeld door Lavinia, gespeeld door Ruby Serkis. De rol van Tiuri’s broer wordt gespeeld door Nathanael Saleh, die ook een rol heeft in Mary Poppins Returns.

Naast dat bekende trio uit het verhaal van Tonke Dragt komen er ook nieuwe personages bij. Islam Boukkhaz speelt Arman, Thaddea graham speelt Ioana, Jack Barton vertolkt de rol van Foldo en Jonah Lees komt voorbij als Jussipo.

Het is onbekend wie die personages zijn, dus voor dergelijke antwoorden zullen we tot het debuut van de verfilming moeten wachten. Gelukkig is Tonke Dragt niet het enige Nederlandse tintje aan deze productie.

Nederlanders in The Letter for the King

Yorick van Wageningen speelt bijvoorbeeld King Favian, en Gijs Blom speelt Prince Viridian. De cast wordt afgemaakt door Emilie Cocquerel, Ken Nwosu, Peter Ferdinando, Kemi-Bo, David Wilmot en Tawfeek Barhom.

Het toffe aan dit project is dat Tonke Dragt ook zelf erbij betrokken wordt door Netflix. De volgende anecdote laat zien dat die rol niet puur voor de marketing is: ze keurde het begin en het einde van het eerste script geheel af, omdat ze vond dat er teveel aan het plot was veranderd.

“Ik snap heel goed dat er een meisjespersonage bij is gekomen dat ikzelf pas in het tweede boek introduceerde. Maar ik heb wel duidelijk aangegeven dat Tiuri de baas moet zijn. Ze is slim, maar ze bepaalt niet wat er gebeurt,” aldus de schrijfster.

De opnames zijn al flink op weg, het eerste deel is afgerond in Nieuw-Zeeland. Voor het tweede deel van het eerste seizoen is de crew binnenkort actief in Praag. Naar verwachting zal de serie dan in de loop van 2019 uitkomen. We zijn zeer benieuwd!

Reageer op artikel:
Nederlandse glorie: Netflix onthult cast voor De Brief voor de Koning
Sluiten