Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24 jul 2018

Brik Brut 2 Speed Automatix is de ultieme simpele fiets

Wie tegenwoordig op zoek gaat naar een fiets, komt in de jungle van de fietsenmarkt enorm veel keuze tegen. Je hebt vouwfiets die er uitzien als mountainbikes, elektrische fietsen in alle soorten en maten en ga zo maar door. Als je gewoon iets simpel wilt, dan is wellicht de Brik Brut 2 Speed Automatix een fiets voor jou.

De Brik Brut 2 Speed Automatix

Het is een fiets die het allemaal lekker simpelhoudt. Zo simpel dat je zou denken dat hij bijna niks kost, maar dat valt nog even tegen. De fiets is volgens de de maker nu in de aanbieding, maar kost dan alsnog 749 euro.Dat zijn bedragen waar je vandaag de dag in sommige gevallen al een elektrische fiets kunt kopen, dus goedkoop is hij niet.

Brik Brut 2 Speed Automatix

De Brik Brut 2 Speed Automatix moet het dan ook echt van zijn simpelheid en robuuste design hebben. Deze fiets heeft volgens de maker een automatische Sram versnellingsnaaf met terugtraprem en twee versnellingen. Ook stelt de maker dat de versnellingsnaaf bijzonder is, omdat er bij deze versnellingsnaaf geen kabels worden gebruikt, omdat de bediening automatisch gaat. In combinatie met de cardanaandrijving geeft dit de Brik Brut volgens de maker een extra strakke uitstraling. Of je het daar mee eens bent, dan moet je natuurlijk zelf bepalen.

Brik Brut 2 Speed Automatix

De fiets wordt enkel in het zwart geleverd, dus verwacht geen spannende kleuren. Daarnaast kun je er voor kiezen om nog wat extra opties er op te zetten. Zo kun je er voor kiezen om hem uit te rusten met een voordrager of juist een achterdrager. Ook kun je hem voorzien van een verlichtingsset, wat in het Nederlandse verkeer eigenlijk geen overbodige luxe is.

Toch liever een fiets die iets spannender is en waarbij je makkelijker kunt rondfietsen? Bekijk dan ons overzicht over elektrische fietsen. Dat doe je hier.

Reageer op artikel:
Brik Brut 2 Speed Automatix is de ultieme simpele fiets
Sluiten