De CanguRo robot is een hulpje en transportmiddel in één

Jelle van Es 10 jul 2018 Tech

Vroeger dachten we bij een robot aan een mens-achtig figuur van metaal. Inmiddels zijn we een stuk verder en is robot een zeer breeds begrip. Zo heb je een robot die als stofzuiger door je huis gaat of een robot dat niet meer is dan een arm die in een fastfood restaurant burgers bakt. In Japan wordt nu gewerkt aan de CanguRo robot, wat een mix wordt tussen een soort elektrische driewieler en een zelfstandig opererend hulpje.

Maak kennis met de CanguRo robot

De CanguRo robot is momenteel nog volop in ontwikkeling. Het is een project van Shunji Yamanaka aan de University van Tokio en Takayuki Furuta van de Future Robotics Technology Center (fuRo) aan het Chiba Institute of Technology. Samen zijn ze bezig dit project verder aan het ontwikkelen, hoewel het idee nu al heel erg tof is.

In zijn basis kun je de CanguRo volladen met de spullen die je liever niet draagt en dan rijdt hij keurig met jou mee naar huis. Zeker in Japan waar studenten soms behoorlijke stukken moeten lopen van het treinstation naar hun huis kan dit handig zijn met een zware schooltas. Ben je echter klaar met lopen, dan kun je via de app de robot laten transformeren naar een driewieler. Daar kun je dan opstappen en rijd je met een snelheid van zo’n tien kilometer per uur rustig rond. Dat is dus een stuk langzamer dan dat je normaal gesproken zou fietsen, maar het kost je geen kracht.

CanguRo robot

Daarbij kun je zelf gaan besturen, maar de CanguRo maakt ook gebruik van technieken die het voor de robot mogelijk maakt om de omgeving lezen en automatisch rondrijden. Handig als jij even op je telefoon bijvoorbeeld Pokémon Go speelt en er net een belangrijke Pokémon voorbij komt. Het duurt nog een tijdje voordat de CanguRo op de markt komt, maar de aankomende maanden wil de maker hem op verschillende technologiebeurzen wel laten zien.

Reageer op artikel:
De CanguRo robot is een hulpje en transportmiddel in één
Sluiten