Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11 feb 2019

De Captain Marvel-website is een throwback naar de 90’s

In het begin van het internettijdperk zagen websites er vreselijk uit. Via internet archive-pagina’s kun je soms herbeleven hoe het er vroeger aan toe ging. Of je bezoekt gewoon nog even we website van Space Jam om een idee te krijgen hoe het was. Dit jaar krijgen we met Captain Marvel een grote nieuwe superheldenfilm. En ook die film heeft een eigen website gekregen. Eentje die heerlijk nostalgisch is en eigenlijk een must is om te bezoeken.

De Captain Marvel-website is geniaal

De geniale website is hier te bezoeken en is een uitstekende nostalgische trip naar de jaren negentig. De film zelf speelt zich ook in die setting af, dus wat dat betreft is het een logische knipoog. De website lijkt te zijn gemaakt door een 12-jarige scholier die via een ‘maak je eigen website’-tool eens lekker aan de slag is gegaan. Zo heeft het de nodige counter die laat zien hoeveel mensen al op de website zijn gekomen, heeft het de mogelijkheid om een trailer (in een lage resolutie) te bekijken of meer te weten te komen over de verschillende personages in de film.

Captain Marvel website

En dat alles met lelijke gifs, links in afbeeldingen, animaties, Word-art en ga zo maar door. Het is zo fout dat het eigenlijk tegelijkertijd ook weer super geniaal is.

De film draait vanaf begin maart in de bioscoop en laat ons Brie Larson zien als Captain Marvel. Daarnaast is er ook een belangrijke rol weggelegd voor Samuel L Jackson als de jonge Nick Furry.

Wil je liever Captain Marvel zien in de vorm van een goede trailer in een hoge resolutie? Dan hebben we hier de meest recente trailer voor je klaar staan. Heb je daar nog niet genoeg aan en wil je nog meer lezen over de film en de nieuwtjes? Dan kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
De Captain Marvel-website is een throwback naar de 90’s
Sluiten