Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 10 apr 2018

Combar: slimme multitool om de natuur mee in te gaan

Mocht jij iemand zijn die zijn weekenden het liefst in de diepe bossen doorbrengt en bij het woord survivallen enorm blij wordt, dan is het wellicht een goed idee om te kijken naar de Kickstarter-campagne van de Combar. Volgens de makers ervan is het een zeer handige multitool die de natuurliefhebber in alle verschillende gevallen perfect kunt gebruiken.

De Combar is de alles-in-een-tool

De Combar komt in twee varianten straks uit. Je hebt de gewone versie en er is ook een zogenaamde Pro-variant. Het verschil zit hem in de hoeveelheid aan tools.

Iedereen die de Combar straks in huis haalt, beschikt over de mogelijkheid om het voorwerp te gebruiken als een bijl, een hamer en een spade. Ideaal dus als je wat hout wil gaan hakken voor een kampvuur.

Combar Combar

De Pro-versie is daarnaast nog eens voorzien van een mes en een zaag. Op die manier moet je dus echt alles aan kunnen. Verder belooft de maker van de Combar dat hij een leven lang mee gaat, dat hij wordt gemaakt met alle veiligheidsregels in acht te nemen, is hij maar 1,5 kilo zwaar en gemaakt met de beste beschikbare materialen.

Kortom, op papier klinkt het dus fanatastisch en het geeft ons gelijk de drang om hout te gaan hakken en stenen te breken.

Het project heeft op het moment van schrijven al meer dan 46.000 euro opgehaald en heeft zodoende zijn Kickstarter-doelen behaald, waardoor de kans groot is dat hij straks te koop gaat zijn.

Hij moet uiteindelijk ook in de winkel komen te liggen. het voordeel van het halen van de Combar binnen het Kickstarter-project is de verlaagde prijs. De gewone versie kost je zo’n 275 euro, wat zo’n dertig procent lager is dan de verwachte winkelprijs.

En de Pro-versie moet je zo’n 390 euro kosten, wat zo’n veertig procent minder wordt dan de uiteindelijke prijs. Kijk voor meer Kickstarter-projecten hier.

Reageer op artikel:
Combar: slimme multitool om de natuur mee in te gaan
Sluiten