De cosplay van Final Fantasy Fan Fest in Parijs

Tijdens het Final Fantasy Fan Festival in Las Vegas hadden we al aandacht voor de fantastische outfits die de verschillende deelnemers daar lieten zien. Maanden hebben fans gewerkt aan het kostuum van hun favoriete personage om vervolgens daar een dag mee rond te lopen. De resultaten van de outfits in Parijs waren erg indrukwekkend en het was fantastisch om te zien hoeveel tijd de verkleedde deelnemers namen om fans een foto met hen te maken. Het niveau van de cosplay was simpelweg heel erg hoog.

De cosplay-competitie

Het hoogtepunt van de cosplay kwam naar voren in de cosplay-competitie. Van te voren was er door de jury een selectie gedaan onder de verschillende deelnemers en mochten de dertig beste cosplayers naar het podium. Eén voor één kwamen ze daar op het podium om hun outfit te laten zien en ook te tonen dat zij zich helemaal in het personage wat ze uitbeelden hadden verplaatst. Sommige personages zijn daarbij speels en vriendelijk, terwijl anderen erg arrogant zijn.

Cosplay

In vergelijking met de show in Las Vegas was de sfeer een stuk gemoedelijker. Waar ze in de Verenigde Staten vooral bang waren dat er door deelnemers verkeerde dingen zouden worden gezegd, vrouwen met een weinig verhullend outfit lastig zouden worden gevallen en deelnemers na hun rondje op het podium via de trap naar beneden vielen, daar was het in Parijs gewoon gezellig. Er werden grapjes gemaakt en wanneer iemand een arrogante vrouw uitbeelden, mocht die deelnemer gewoon zeggen dat zijn personage een arrogant bitch was. En dat werd daarna nog even herhaald, tot plezier van het publiek.

Cosplay

Toch zijn het uiteindelijk de outfits die zwaar indrukwekkend waren. Mijn persoonlijke favoriet was de onderstaande Firebird, waar echt veel tijd in was gestoken, en waarbij de vleugels en andere onderdelen voorzien waren van LED-lampjes. Met de schijnwerpers op het podium zag je die echter minder goed.

Cosplay

Toch kan ik leven met de eindwinnaar. De onderstaande Russische deelnemer werd geroemd vanwege het detail dat zij in haar kostuum had gestoken.

Cosplay

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De cosplay van Final Fantasy Fan Fest in Parijs
Sluiten