Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 26 sep 2018

DiscovR: Alexa-speaker die ook niet kan luisteren

Smartspeakers heb je inmiddels in vele soorten en maten. Met name de speakers die gebruik maken van Amazon Alexa komen vaak voor. Daarbij is het natuurlijk handig om zonder een device die er tussen moet komen je favoriete muziek af te spelen of te vragen wat voor weer het wordt. Het kan echter ook voorkomen dat je met vrienden aan het kletsen bent en Alexa dan meeluistert en wellicht op je reageert. Als je dat vervelend vindt, maar je speaker ook weer niet volledig wil uitzetten, dan is de DiscovR een goed alternatief.

DiscovR doet zijn ‘oren’ dicht als jij dat wilt

Mocht je het gevoel hebben dat Alexa je afluistert of gewoon niet wil dat het device reageert wanneer je een goed gesprek met je vrienden hebt, dan kun je de microfoon die gesprekken oppikt uitschakelen. Dat terwijl je nog altijd muziek kunt afspelen. Op die manier hoopt de maker van de DiscovR, Pure, dat zijn speaker het beste van twee werelden biedt.

Pure DiscovR

Je kunt dan nog altijd gebruik maken van een viertal presets die je van te voren kunt instellen. Deze vind je op het DiscovR als een fysieke knop. Daar heb je ook de knop om de microfoon aan en uit te zetten. Verder is het mogelijk om hier nummers te skippen en het geluid aan te passen. Eigenlijk dus alle elementen die je verwacht van een audiodevice.

Verder kun je de DiscovR in een multi-room setup gebruiken, waarbij hij te koppelen aan speakers die werken met Amazon of Apple AirPlay 2.

Tevens kun je twee speakers combineren voor een stereo setup. Ook is het makkelijk om hem mee te nemen buiten de deur. Hij heeft een batterij waarmee hij vijftien uur lang meegaat. Buiten de deur kun je via Bluetooth of een 3.5 mm jack ook nog naar muziek luisteren.

Pure DiscovR

De DiscovR moet volgende maand op de Europese markt uitkomen en gaat dan rond de 250 euro kosten. Meer over smartspeakers vind je hier.

Reageer op artikel:
DiscovR: Alexa-speaker die ook niet kan luisteren
Sluiten