Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 18 aug 2019

De Doom Eternal-multiplayer levert een compleet andere ervaring op

Bij de meeste shooters verwacht je als gamer dat er ook een multiplayer in zit. Maar in veel gevallen is de multiplayer niet de moeite waard, omdat er andere games zijn die het vaak beter doen. Dan is het goed om te zien dat een ontwikkelaar met een multiplayer komt die niet de zoveelste variant is van zes tegen zes in een arena. De Doom Eternal-multiplayer geeft je de mogelijkheid om het in een aparte 2 tegen 1-setting tegen elkaar af te leggen.

De unieke multiplayer van Doom Eternal

Daarbij is één speler de Doom Slayer. Hij of zij is op papier het sterkste van de drie spelers, omdat hij simpelweg de held van de game is. De andere twee spelers gaan aan de slag als een demoon. In een één tegen één situatie leg je het dan af tegen de Slayer, maar door goed samen te werken ontstaat er balans en kan er een boeiende strijd ontstaan. Daarbij heb je als speler die voor de demoon gaat nog wel de keuze uit een aantal verschillende demonen, met elk zijn eigen voor en nadelen. Als je wilt zien hoe dit precies in de praktijk werkt, dan is de onderstaande video een aanrader om te bekijken.

Het handige aan deze multiplayer is dat je het ene moment mooi in je eentje kan gaan spelen tegen twee vreemden en je op het andere moment de krachten met een vriend bundelt en samen gaat strijden. Het is echt iets anders dan dat je in andere games ziet. Het is echter wel de vraag hoe lang dit leuk is. Evolve is een goed voorbeeld van een game die heel erg tof is als je het een paar keer speelt, maar daarna ook erg snel er op uitgekeken bent.

Doom Eternal
Doom Eternal (Bron: Bethesda)

Tegelijkertijd is Doom Eternal voor mij vooral een game die je voor de keiharde actie in het singleplayeravontuur speelt. Op 22 november gaan we zien hoe goed de game gaat zijn. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Doom Eternal-multiplayer levert een compleet andere ervaring op
Sluiten