Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 13 nov 2014

De DrawType-app is een toetsenbord voor iOS waarmee je kunt tekenen

Misschien ken je de app ‘Draw Something’ nog wel. Dit is een spelletje waarbij je moet tekenen. Die tekening stuur je naar een vriend of een random persoon en die moet dan raden wat het is. De populariteit was van korte duur en een enkeling heeft ‘m nog op z’n phone. Jammer, want het uitwisselen van tekeningen is nou eenmaal te gek. Maar niet getreurd, er is een nieuwe manier om tekeningen via je phone met je vrienden uit te wisselen. DrawType is dan misschien geen game, maar de app laat je een tekening maken die je vervolgens naar je vrienden kunt sturen.

 
DrawType is een toetsenbord voor iOS, maar in plaats van typen teken je de boodschap. Doordat de app een toetsenbord is kun je deze tekeningen toevoegen op de meeste plekken waar een toetsenbord verschijnt. Zo werkt het bijvoorbeeld voor de Berichten-app, de Mail-app en zelfs WhatsApp. Je hebt tijdens het tekenen nog best veel opties. Zo kun je kiezen uit tien verschillende kleuren en drie verschillende lijndiktes. Je kunt ook tekst bij je tekening typen. En als je een fout tijdens het tekenen hebt gemaakt heb je een knop om te herstellen. Deze haalt per klik de laatst getekende lijn weg. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal opnieuw te beginnen.

Het enige nadeel van de app is dat-ie soms crasht. In dat geval ben je ook gelijk je tekening kwijt, wat nogal frustrerend kan zijn. Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat een update dit probleem oplost. Denk jij dat je met tekeningen aan je vrienden duidelijk kunt maken wat jij bedoelt? Download de DrawType-app dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De DrawType-app is een toetsenbord voor iOS waarmee je kunt tekenen
Sluiten