Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 13 jul 2017

De DX Racer: een stoel waarmee je game skills naar een hoger niveau tilt

De wereld van de eSports wordt steeds groter en daarmee groeit ook het aantal producten die je moeten helpen om je vaardigheden te verbeteren, of een ideale gamesituatie creëren. Zo heb je al eSports-schermen, zijn er eSports-controllers, en heb je sinds een tijdje verschillende fabrikanten die met speciale gamingstoelen op de markt komen. Eén daarvan is DX Racer, en wij hebben een stoel uit de Formula-serie mogen testen.

Dit is de instapreeks van de DX Racer Chair en je bent zo’n 279 euro kwijt om zo’n stoel in huis te halen. Dat is een bedrag waar je vandaag de dag ook een console voor kunt kopen en het is dan ook een dikke investering. Wij hebben de stoel gebruikt in een werksituatie (met een laptop aan een bureau zitten) en in een gamingsituatie. Op een drukke dag (wanneer we veel artikelen moeten schrijven) zitten we dus wel een uurtje of acht op een stoel. En nu we onze bipsen laten rusten op deze stoel, willen we niet meer anders.

Het is een investering, maar wanneer je veel uren per dag op een stoel spendeert, dan blijf je in deze stoel nog even zitten.

DX Racer

Het klinkt wellicht een beetje overdreven, maar met deze stoel op kantoor had ondergetekende gewoon echt zin om te gaan werken. Puur omdat de stoel zo lekker zit. Nu was het zo dat de standaard kantoorstoel die hiervoor gebruikt werd niet fantastisch was, dus een upgrade is al snel gemaakt. Maar iedereen die bij ons langskwam om te kijken op wat voor bijzonder ogende stoel wij zaten, werd aangenaam verrast toen zij even mochten zitten. True story!

dx racer

Voordat je kunt rusten op de gamingstoel, moet je het bouwpakket eerst in elkaar zetten. Gezegend met twee linker handen was dat niet het leukste klusje, maar met een duidelijke gebruiksaanwijzing stond de stoel binnen een uur als een huis, zonder dat je daarvoor extra gereedschap nodig hebt.

PU-leer voor extra comfort

De stoel is aan de buitenkant gemaakt van PU-leer, dat een lagere kwaliteit leer is, waardoor de stoel uiteindelijk wat sneller zou moeten slijten. Wellicht dat de stoel er over een jaar niet uit ziet, maar op dit moment hoor je daar ons niet over klagen. Het materiaal geeft de stoel een luxe uitstraling en houdt een degelijke temperatuur aan.

De DX Racer is niet koud als je er op gaat zitten en voelt niet vervelend aan als je er op een warme zomerdag een aantal uur op zit. Er is geen sprake van een klamme rug of iets dergelijks.

Verder wordt de stoel met twee kussentjes geleverd. Eentje ondersteunt je onderrug, terwijl de andere op een fijne plek in je nek zit. Zowel in een verticale stand die je gebruikt om in te werken als in de stand waarbij-ie tot 135 graden kantelt. Die laatste is ideaal als je een lange adventuregame speelt en een ontspannen houding wil aannemen.

Uitstekend

Al met al is het een uitstekende stoel, die ideaal fungeert als zowel werkstoel als gamingstoel. Het is een investering, maar wanneer je veel uren per dag op een stoel spendeert, dan blijf je in deze stoel nog even zitten.

Reageer op artikel:
De DX Racer: een stoel waarmee je game skills naar een hoger niveau tilt
Sluiten