Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 5 maart 2020

De E3 kan het volgende event zijn dat door het coronavirus niet doorgaat

Momenteel worden wereldwijd heel veel evenementen afgezegd of uitgesteld in verband met de uitbraak van het coronavirus. Ook evenementen die nog behoorlijk ver weg zijn, loop het risico om geschrapt te worden. De E3 gamebeurs kan het volgende slachtoffer worden.

De E3 wordt van 9 tot en met 11 juni in Los Angeles gehouden. Maar die staat heeft nu de noodtoestand uitgeroepen. En als gevolg daarvan zou het kunnen dat verschillende evenement zoals de E3 worden geschrapt.

De E3 2020 gaat wellicht niet door dankzij het coronavirus

De E3 is een evenement dat jaarlijks wordt gehouden en waarop verschillende ontwikkelaars en uitgevers hun nieuwe games tonen. De laatste jaren is de beurs echter al iets minder interessant, omdat partijen er voor kiezen om hun eigen moment van aandacht te pakken. Dit jaar is Sony bijvoorbeeld totaal niet aanwezig op het evenement, als het al doorgaat. De noodtoestand is in de Amerikaanse Staat Californië en de stad Los Angeles uitgeroepen, waardoor de kans aanwezig is dat er een streep gaat door het evenement. Dat gezegd hebbende: in het Staples Centre naast het beursgebouw worden voorlopig ook nog grote sportevenementen gehouden met tienduizenden bezoekers.

E3
De E3 in 2016 (Afbeelding: Jelle van Es / Want)

Door het uitroepen van de noodtoestand heeft de stad toegang tot geld dat gebruikt kan worden om eventuele hulp bij een verdere uitbraak van het coronavirus in te zetten. Momenteel zijn er in de staat vijftig gevallen van mensen die het virus hebben en is er in de staat één dode te betreuren. Als gevolg van het uitroepen van de noodtoestand liet de ESA, welke verantwoordelijk is voor de organisatie van de E3, weten de situatie dagelijks scherp in de gaten te houden. Het is nog altijd het plan om het evenement in juni op een veilige manier te houden, maar dat werd in het verleden ook bij de verschillende andere evenementen gezegd. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De E3 kan het volgende event zijn dat door het coronavirus niet doorgaat
Sluiten