Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 12 jun 2015

De Ecoisme maakt in één klap je domme elektrische apparaten slim

Mogelijk heb je al een slimme thermostaat in huis, maar dit kastje past daar best naast. Je sluit deze Ecoisme aan op je elektriciteitskast, waarna hij het gebruik van alle apparaten bijhoudt! Ecoisme checkt de spanning op een kabel, en ziet dus wat er allemaal aan staat, en wat ze verbruiken.

Ecoisme maakt je machines slim

Verschillende machines gebruiken andere hoeveelheden stroom, dus Ecoisme herkent de meeste apparatuur aan deze ‘vingerafdruk’. Op deze manier weet het kastje ook wanneer machine te lang aan staat. Stijgt het verbruik van je koelkast? Dan stuurt Ecoisme je een notificatie dat je waarschijnlijk de deur open hebt laten staan.

Zo krijg je een goed overzicht welke toepassingen de meeste energie (en geld!) kosten. Het verbruik is makkelijk op je computer of via een app te checken. Als je zonnepanelen hebt, verwerkt Ecoisme de gegevens daarvan meteen in z’n rapport. Clever!

Het is een handige manier om in één klap al je ‘domme’ apparaten ‘slim’ te maken. De Indiegogo-campagne loopt ook behoorlijk goed. Voor 124 euro bestel je een Ecoisme, hij verschijnt waarschijnlijk in maart 2016.

Als je goed oplet, verdient het kastje zich waarschijnlijk vrij snel terug; en je spaart ook het milieu! Meer info vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Ecoisme maakt in één klap je domme elektrische apparaten slim
Sluiten