Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 maart 2019

De eerste Borderlands-game krijgt een remaster

Wanneer je aan de Borderlands-reeks denkt, dan gaan je gedachten waarschijnlijk terug naar Borderlands 2, wat een enorme hit was en meerdere malen opnieuw is uitgebracht. Maar ook de eerste Borderlands-game was voor zijn tijd de moeite waard. Mocht je de game destijds gemist hebben, dan is er goed nieuws. Ontwikkelaar Gearbox Software heeft namelijk bekend gemaakt dat zij met een Borderlands: Game of the Year Edition komen. En lang hoef je er niet op te wachten.

Borderlands: Game of the Year Edition verschijnt snel

Want de Borderlands: Game of the Year Edition komt al op 3 april uit. De game is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de game reis je af naar de planeet Pandora, waar je op zoek gaat naar de krachtige buitenaardse technologie die te vinden zou zijn in The Vault. De game biedt een mix tussen RPG en FPS elementen en kan alleen of samen met vrienden worden gespeeld. De Borderlands: Game of the Year Edition wordt voorzien van een 4K-resolutie en ondersteunt HDR wanneer je hem op een televisie en console speelt die dat ondersteunt.

Daarnaast is de game een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt, waardoor de game iets minder verouderd aanvoelt. Zo is er een mini-map toegevoegd zoals je die kent van Borderlands 2. Daarnaast is het makkelijker om te navigeren binnen je inventory. Voorwerpen die je niet nodig hebt kun je nu onder de noemen junk gooien. En als je wapens hebt die je echt niet kwijt wilt, dan kun je deze locken, zodat je hem niet per ongeluk verkoopt. Daarnaast pak je automatisch dingen als munitie, health en geld op, zodat je daar niet speciaal op hoeft te richten.

Borderlands: Game of the Year Edition

Verder wordt het SHiFT-systeem aan de game gekoppeld. Via het invullen van codes krijg je dan een Golden Key, waarmee je een kist kunt openen en je toegang krijgt tot een krachtig wapen voor het level dat je bent. Andere aanpassingen bestaan uit een aanpassing van de eindbaas, de mogelijkheid om je wapens van een likje verf te voorzien en meer. Je kunt de game online met vrienden spelen, maar ook met vier man coöperatief op één console. Hieronder nog een paar screenshots van de game.

Borderlands: Game of the Year Edition

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De eerste Borderlands-game krijgt een remaster
Sluiten