Jelle van Es
Jelle van Es Games 23 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

De eerste FIFA 21-trailer toont eigenlijk niet veel gameplay

FIFA 21 is zonder twijfel één van de belangrijkste games die dit jaar uitkomt. Normaal gesproken komt de game eind september uit, maar dit jaar moet je iets langer wachten. De game verschijnt namelijk op 9 oktober.

Dat duurt dus nog eventjes, maar we hebben nu wel de eerste FIFA 21-gameplay. Althans, de trailer, want heel erg veel gameplay is er niet in te ontdekken. Gelukkig brengt het persbericht van de game wel heel wat informatie met zich mee.

De FIFA 21 trailer

Eerder vandaag lieten we al weten wie er op de cover staat van FIFA 21: Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. De talentvolle voetballer speelt ook een belangrijke rol in de onderstaande trailer, maar ook andere grote namen uit de diverse internationale competities komen naar voren. En er is ook ruimte voor een legende in de trailer. Kun jij hem spotten?

Naast de trailer hebben we nu ook redelijk wat informatie over FIFA 21. In de game ervaren spelers een meer sociale vorm van straatvoetbal met VOLTA SQUADS, een nieuwe manier waarop vier spelers de handen ineen kunnen slaan of meedoen met de community en andere VOLTA FOOTBALL-spelers in een 5-tegen-5 online spel. Werk online samen met vrienden en strijd voor beloningen met FUT-co-op in FIFA Ultimate Team.

Career-mode wordt aangepakt

Daarnaast is duidelijk dat er werk is verzet om de carrière-modus van FIFA 21 ietwat interessanter te maken. Er wordt gesproken over veranderingen op het gebied van wedstrijden, transfers en trainingen. Daarnaast is er een interactieve wedstrijdsimulator, die je de mogelijkheid geeft om de uitkomst van de wedstrijd te controleren. Verder is er een nieuw groeisysteem dat meer controle biedt over de spelersontwikkeling.

Qua gameplay is er sprake van een nieuwe dynamische aanvalssystemen die meer realistische en slimmere bewegingen mogelijk maken en de 1-tegen-1 gameplay nóg intenser maakt. Met wendbaar dribbelen hebben spelers meer mogelijkheden als ze tegenover een verdediger staan. Positiespelpersoonlijkheid verbetert de intelligentie in het spel en bezorgt de virtuele spelers hetzelfde begrip van ruimte en tijd als in het echte voetbal. Creatieve loopacties geven spelers nieuwe opties zonder bal. Het Natural Collision System gebruikt gloednieuwe animatiesystemen en zorgt voor vloeiender spelerinteractie op het hele veld.

FIFA 21
De Arena is te vinden in FIFA 21 (Afbeelding: Electronic Arts)

VOLTA FOOTBALL in FIFA 21levert ook een meer realistische en belonende ervaring, met een nieuw speeltempo en intelligente bewegingen van de selectie, unieke manieren om je stijl uit te drukken met aanpasbare VOLTA-AVATARS en 20 unieke velden op zes continenten om echt op te gaan in de sfeer van de straat. Ook kun je de wereld van het straatvoetbal ontdekken via de verhaallijn HET DEBUUT met enkele van de grootste namen in de sport, waaronder Kaká en de freestyler Lisa Zimouche.

Ultimate Team is terug

In FIFA Ultimate Team kunnen spelers hun FUT-club echt uniek maken met tal van nieuwe en verbeterde manieren om het uiterlijk van het veld en de tribunes aan te passen. En dankzij One FUT-club kunnen spelers die met Dual Entitlement kosteloos upgraden naar de nieuwe generatie consoles, hun FUT-clubs meenemen van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of van Xbox One naar Xbox Series X en vice versa met een cross-gen transfermarkt en klassementen.

FIFA 21 is hier te scoren en door hem te pre-orderen krijg je uiteraard diverse bonussen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De eerste FIFA 21-trailer toont eigenlijk niet veel gameplay
Sluiten