Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 18 sep 2014

De eerste reviews van de iPhone 6; wat vindt de internationale media ervan

In Nederland moeten we nog wachten tot 26 september, maar in de Verenigde Staten is de iPhone 6 al een week uitgebreid getest. De eerste reviews van de iPhone 6 zijn dan ook verschenen. Dit brengt alleen wel nadelen met zich mee. De meningen van de journalisten verschillen nogal en daarom is het moeilijk om voor jezelf een goed beeld te vormen van wat je kunt verwachten. Wij hebben deze meningen en reviews opgezocht, zodat jij een gemakkelijk overzicht hebt van alle reacties. Nu kun je zelf je mening vormen.

The verge – “De camera is de beste smartphonecamera die je ooit hebt gebruikt.”
“Met een paar kleine uitzonderingen is dit dé manier om een grotere phone te maken. Deze iPhone is dunner, comfortabeler en gebruikersvriendelijker. Toch maakt Apple niet handig gebruik van een groter scherm of de navigatie. Andere grote toestellen maken goed gebruik van split-screen multitask functies, het vergrendelmechanisme of always on-voice Control. De iPhone reageert wel op ‘Hey Siri’ als je aan de andere kant van de kamer zit, maar alleen als-ie is geactiveerd. De camera van het toestel is volgens The Verge de beste smartphonecamera die je ooit hebt gebruikt.

Apple zegt dat een grotere telefoon beter is, maar hoe is-ie anders dan de rest? Het kleinere model creëert een groter gevoel doordat het scherm naar beneden zakt als je twee keer ‘tapt’. Het werkt wel, maar het lijkt meer alsof je iets kapot hebt gemaakt. Je app zakt grotendeels weg en dan kijk je tegen een leeg scherm aan. De iPhone 6 plus heeft wel een heerlijk formaat om films op te kijken en is daarom handig voor op reis. Check hieronder de videoreview van The Verge waarin ze de iPhone 6 ook met de iPhone 5 vergelijken.”

New York Times – “De nieuwe iPhones werken goed, maar iOS 8 is een ster.”
“Volgens de New York Times is de hardware niet echt een goede eigenschap van de iPhone 6. In hun doel om grotere smartphones te maken voor een markt die erom schreeuwt heeft Apple een phone gemaakt die te klein is en eentje die te groot is.

Een groter scherm werd misschien niet zo goed ontvangen, maar het werkt wel erg goed, zoals we van Apple verwachten. Het gaat uiteindelijk om de inhoud en dat is waarom ze de concurrent steeds voor zijn.”

CNet – “Het is de eerste iPhone die een Android-gebruiker fijn zou vinden.”
“CNet geeft aan dat het de eerste iPhone is die een Android-gebruiker ook prettig zou vinden. Het lijkt alsof Apple met de iPhone 6 alle achterstallige updates doet die Android allang heeft gedaan. Dat hebben ze hardware- en softwarematig dan ook erg goed gedaan. Het is een goede phone, maar niet revolutionair. Toch biedt Apple Pay via je iPhone wel iets revolutionairs.

De iPhone 6 Plus is niet voor iedereen bedoeld. Het formaat is waarschijnlijk het zwakste punt van de iPhone. Als je er toch honderd euro extra voor over hebt is de grote versie wel handig aangezien de batterij langer mee gaat.”

TechCrunch – “Ik was erg onder de indruk van de foto’s.”
De iPhone 6 is volgens TechCrunch de beste smartphone op de markt. “Het toestel levert veranderingen op alle gebieden. Het heeft een opvallend design en de formaten van de twee modellen zorgen voor een goede balans voor consumenten. Het is Apple’s meest aantrekkelijke phone ooit, visueel gezien. Al zal de 4.7-inch-variant het waarschijnlijk beter doen bij het grote publiek.

De iPhone 6 Plus geeft het gevoel van extreem hoge kwaliteit, iets wat niet over andere phablets kan worden gezegd.” Apple heeft volgens TechCrunch succesvol een grotere smartphone uitgebracht.

Engadget – “Eindelijk heeft Apple net als Android keuze tussen toestellen.”
“Voor het eerst hebben iPhone-gebruikers iets wat Android-gebruikers al jaren voor lief nemen, namelijk keuze. Voor het eerst is er keuze uit twee redelijk identieke modellen. De 4.7-inch iPhone 6 heeft een goed formaat en ligt lekker in de hand.” Dit is de favoriet van Engadget. “De 5.5-inch iPhone 6 Plus ligt minder lekker in de hand, maar als je een iPad-achtige telefoon wilt met een betere batterij en meer ruimte op het scherm dan wil je dit toestel.”

De plus is volgens Engadget niet voor iedereen bedoeld, maar veel mensen hebben liever een groter scherm dan een smartphone die lekker in de hand ligt. “Er is ruimte voor meer iconen op het scherm. Waar dat bij de iPhone 5s 6×4 iconen was is het nu 7×4 iconen. De iPhone 6 Plus heeft ook ruimte voor 7×4 iconen, maar hier zijn de iconen groter en staan ze verder uit elkaar. Je hebt ook een beter overzicht van e-mails, Tweets, Google-zoekresultaten, kalender-afspraken en meer van alles. Meer ruimte op het scherm betekent meer ruimte om te consumeren, creëren en content te manipuleren. Aangezien-ie in bijna elke broekzak past is dit een betere draagbare optie dan de iPad.”

Mashable – “De meest elegante en effectieve smartphone op de markt.”
“Er zijn andere smartphones die sommige dingen kunnen die de iPhone 6 ook kan. Andere smartphones zoals de Samsung galaxy S5 kunnen meer. De Galaxy en de Amazon Fire phone letten echt op je gezichtsuitdrukkingen. Toch is er geen smartphone waarbij alles zo mooi bij elkaar komt. De iPhone 6 is, met 699 dollar, de meest elegante en effectieve smartphone op de markt.

Als je een phablet wilt hebben is de iPhone 6 Plus een goede optie. Dat grote scherm werkt juist goed bij het kijken van video’s en het spelen van spelletjes. Daarnaast verzamelt ‘ie beter info van webpages en e-mails dan zijn voorgangers en andere smartphones.”

Recode – “De iPhone 6 is de beste smartphone die je kunt kopen.”
De iPhone 6 is volgens Recode een prachtige upgrade voor iPhone-gebruikers of eigenlijk voor iedereen. “De nieuwe iPhone komt met een groter beeldscherm wat nog steeds lekker in de hand ligt. Dit is de beste smartphone die je kunt kopen.

Er is een reden waarom je de iPhone 6 plus niet zou kopen. Om een statement te maken. Wat Apple met deze smartphone doet is niet bijzonder innovatief, maar komt meer neer op; ‘wij ook’. Toch als jij van grote smartphones houdt ga je deze te gek vinden. Deze smartphone ziet er fris en wenselijk uit.”

Macworld – “De iPhone 6 is een mooie upgrade van de iPhone 5.”
“Voor de meeste iPhone 5-gebruikers is de iPhone 6 een mooie upgrade. Na een paar dagen wennen zul je je oude iPhone niet eens meer missen. Ook de iPhone 6 Plus zal zijn aanhangers nog wel vinden. Het kunnen mensen zijn die een batterij met meer inhoud nodig hebben, mensen met grote handen of het is een goede optie voor mensen die de hele dag de computer moeten gebruiken, maar dat niet kunnen. Samsung en andere concurrenten hebben laten zien dat er een markt is voor grotere smartphones en daar wil Apple met de iPhone 6 op inspelen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De eerste reviews van de iPhone 6; wat vindt de internationale media ervan
Sluiten