Jelle van Es
Jelle van Es Tech 12 mrt 2018

De eerste Tesla-trucks gaan de weg op

In november van 2017 werden ze aangekondigd: de elektrische trucks van Tesla. Met de truck-lijn wil Tesla-voorman Elon Musk proberen om iets te doen aan de vervuilende traditionele vrachtwagens die nu dagelijks op de weg rijden. Het duurt nog wel een tijdje voordat de trucks massaal op de weg rijden, maar Tesla is nu al wel bezig met het testen van de truck. En voor één van die tests zijn de eerste Tesla-trucks de weg op gestuurd.

De eerste Tesla-trucks op de weg

Voor die eerste test is een truck van de ene Tesla-fabriek naar de andere gereden. In de lading een hoop battery packs, die gebruikt worden voor verschillende productieprocessen. De reis ging vanuit Nevada naar Californië, wat een paar honderd kilometer is. Dat valt binnen het bereik van de truck, waardoor hij met een volle ‘tank’ gewoon op en neer kan rijden en dan bij de Nevada-fabriek weer kan opladen. Dat is dus een perfect voorbeeld van hoe de Tesla-trucks uiteindelijk ingezet kunnen worden. Op Instagram was Elon Musk in elk geval heel erg blij met de trucks die zijn gaan rijden.

Het duurt overigens nog wel even voordat we de Tesla-trucks massaal zien gaan rijden. De eerste commerciële trucks worden op zijn vroegst in 2019 uitgeleverd. Daarbij zijn er twee varianten waar bedrijven uit kunnen kiezen. Voor een bereik van zo’n 800 kilometer met een opgeladen batterij betaal je dan zo’n 150.000 euro. Hoef je telkens iets minder ver te rijden, dan is er nog een variant met een bereik van zo’n 500 kilometer. Deze kost dan 125.000 euro. Wil je meer Tesla? Check dan de ervaringen met de Tesla Model X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De eerste Tesla-trucks gaan de weg op
Sluiten