De eerste vouwbare telefoon is sterk afgeprijsd: dit moet je weten

De Royole Flexpai ken je misschien al: het vouwbare toestel werd al bij CES in 2019 onthuld en moest de strijd aangaan met de Galaxy Fold van Samsung. De telefoon zag er toen veelbelovend uit en was de eerste vouwbare telefoon.

Nu, 12 maanden later, is de Flexpai verkrijgbaar voor ongeveer 1100 dollar verkrijgbaar. De telefoon koop je namelijk via AliExpress. Door de prijsverlaging is het toestel in theorie de goedkoopste vouwbare telefoon van dit moment.

Specificaties van 2019

De Royole Flexpai draait op de verouderde Android 9.0 en heeft een Snapdragon 855 processor die met 8GB werkgeheugen en 256GB opslag ondersteund wordt. Er is ook een goedkoper toestel verkrijgbaar, waar je 100 dollar minder voor betaalt. Met die telefoon heb je dezelfde processor, maar wel 6GB werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit.

Het scherm buigt op een andere manier dan veel andere telefoons. Zo buigt de Galaxy Z Flip aan de binnenkant, terwijl de Flexpai dat dat aan de buitenkant doet. Daardoor kan de telefoon getransformeerd worden tot een 7.8-inch scherm. Voor het bekijken van videocontent is de telefoon daardoor ideaal.

Royole Flexpai verslaat Samsung.
De Royole Flexpai (Afbeelding: Royole)

Veel beperkingen

Het toestel is op dit moment alleen geschikt voor mensen die Engels of Chinees spreken. Ook heeft de telefoon geen toegang tot de Google Play Store. Bestel je de telefoon toch zonder hiervan bewust te zijn, dan krijg je van AliExpress niet je geld terug. Goedkoop kan hier dus ook duurkoop betekenen.

Voor een groot deel van de Nederlandse consumenten is de Royole Flexpai daarom niet geschikt. Zonder de Google Play Store is het lastig om verschillende apps te installeren en het is mogelijk dat je door geheven invoerrechten flink meer kwijt bent. Weet dus aan welk avontuur je begint voordat je de Flexpai aanschaft.

Eerder bleek met het telefoonmerk Escobar al dat telefoonfabrikanten niet altijd netjes zijn. YouTuber Marques Brownlee wist aan te tonen dat de Galaxy Fold van Samsung met weinig moeite gerebrand was. Vervolgens werd de Fold onder de naam van de Escobar Fold 2 alleen naar mensen werden gestuurd die publiciteit zouden kunnen genereren.

Reageer op artikel:
De eerste vouwbare telefoon is sterk afgeprijsd: dit moet je weten
Sluiten