Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 19 februari 2020

De elektrische Porsche Taycan is in Florida in de brand gevlogen

De Porsche Taycan is de elektrische auto van Porsche, die in september van 2019 werd onthuld. Inmiddels rijden er in de Verenigde Staten al een aantal rond, maar afgelopen weekend haalde auto op een vervelende manier het nieuws.

In de Amerikaanse staat Florida vloog er afgelopen zondag namelijk eentje in de brand, zo wist Porsche te melden tegenover The Verge. Het zou de eerste keer zijn dat een Porsche Taycan in de brand zou zijn gevlogen.

De Porsche Taycan gaat in vlammen op

Gelukkig is er niemand gewond geraakt bij de brand, maar de wagen zelf zou volledig verwoest zijn. Ook de garage waarin hij stond is zwaar beschadigd. Er is ook een video verschenen van de schade van de wagen, maar die is inmiddels verwijderd. Via Twitter konden we wel nog de volgende afbeelding vinden die laat zien dat de wagen en de garage flink veel schade hebben opgelopen.

Porsche zelf gaat een onderzoek instellen naar wat er precies is gebeurd met de Porsche Taycan. Het enige wat het bedrijf nu weet te stellen is dat de wagen in de garage stond geparkeerd. Maar of hij daar aan de oplader stond en dat dat tot een overhitting leidde of dat misschien een jaloerse buurman met een brandbom de buurt kwam terroriseren, dat is allemaal niet bekend.

Wel is het zo dat brand bij elektrische auto’s flink onder vergrootglas liggen. Dit omdat de nieuwe technieken voor angst zorgen bij consumenten. En zeker wanneer er problemen als dit ontstaan, dan zit de schrik er flink in.Tot nu toe zijn er echter slechts tientallen gevallen waarbij er problemen zijn ontstaan bij elektrische auto’s. Natuurlijk, dat zijn er nog altijd te veel, maar als je kijkt naar het totale aanbod, dan is het een klein percentage waarbij het mis gaat.

Wil je meer lezen over een elektrische auto zoals de Porsche Taycan? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De elektrische Porsche Taycan is in Florida in de brand gevlogen
Sluiten