Milton Broen
Milton Broen 2 sep 2015

De enige manier om een kater te vermijden is door minder te drinken

Onlangs gaven wij nog vijf tips over wat je kunt doen om je kater te verminderen. Tips zijn slechts tips, het betekent nooit dat je kater volledig wordt opgelost. Maar er is nieuws binnen de wetenschap om je kater te verminderen.

Water drinken heeft geen effect

Veel mensen nemen een groot glas water als oplossing tegen een kater. Dit is de meest logische verklaring om je kater te verminderen zou je denken. Je droogt namelijk uit van alcohol, met een droge mond en mogelijk hoofdpijn als gevolg. Toch heeft water drinken geen effect op het verminderen van je kater zelf.

Hoe komt dit?

Onderzoekers van Universiteit Utrecht vroegen 826 studenten over de laatste keer dat ze (te) diep in het glaasje hadden gekeken. Meer dan de helft had aan het einde van de avond zelf iets te eten gehaald of water gedronken. Toch bleek de dag daarna dat hun kater-symptomen niet minder waren dan de studenten die dit hadden overgeslagen.

Volgens een onderzoeker van de Universiteit Utrecht is uitdroging wel een bekend effect van alcohol, maar zeker niet de oorzaak. De oorzaak zal liggen bij het immuunsysteem dat moet herstellen. De enige echte manier om je kater te verminderen is simpelweg door minder te drinken.

Check ook:

Reageer op artikel:
De enige manier om een kater te vermijden is door minder te drinken
Sluiten