Gaming 10 okt 2018 Jelle van Es

Razend populaire game Stardew Valley komt naar iPhone

Stardew Valley is een game die een paar jaar geleden op de pc uitkwam en sindsdien op meerdere platformen is verschenen. Onze favoriete versie is momenteel de versie die je op de Nintendo Switch kunt scoren, waar je hier de review van kunt lezen. Het voordeel van de Nintendo Switch-versie is dat je de game altijd en overal kunt spelen. Maar het zou goed kunnen dat we over een paar weken een nieuwe favoriet hebben. Stardew Valley komt namelijk naar de iPhone.

Stardew Valley naar de iPhone

De iPhone-versie kun je vanaf 24 oktober binnen gaan halen. De game zou op een later moment ook op de Android uitkomen, maar daar is nu nog geen harde informatie over. De game wordt gemaakt door ontwikkelstudio The Secret Police in samenwerking met de originele maker. De game zou een jaar in ontwikkeling zou geweest en moet straks speelbaar zijn op zowel de iPhone en de iPad. Welke iOS je nodig hebt is nog niet bekend.

De maker benadrukt dat het de volledige game is. Er is dus geen sprake van content die er uit is gesloopt. Je kunt dus alles doen wat je ook in de andere versies kan doen. Het enige wat anders is, is dat je de game nu met een touchscreen speelt en dat de interface iets anders is. De game bevat alle content tot en met de 1.3-update. Zo is de Night Market aanwezig. De multiplayer ontbreekt (nu) nog. Mocht je de game op de pc spelen, dan zou je via iTunes je savedata over kunnen zetten naar je iPhone of iPad. Mods werken niet en als je savefiles hebt waarbij je mods gebruikt, loop je het risico dat het misgaat, dus let daar wel even op.

Stardew Valley

In Stardew Valley ben jij een beginnende boer. Naast het opzetten van een boerderij en et goed verzorgen van je planten, kun je ook relaties aangaan met de dorpsbewoners, quests voltooien of op avontuur gaan in de mijnen.

Reageer op artikel:
Razend populaire game Stardew Valley komt naar iPhone
Sluiten