Daniel Koster
Daniel Koster Digital 03/08/2015

De FB-community bestaat: duizenden Facebookers steunen zoektocht naar oorsprong negental foto’s

Meagan Abell, een fotograaf uit de Verenigde Staten, was een tijdje geleden aan het rondsnuffelen in een tweedehandswinkel. Ze vond in een doos vier sets met negatieven tussen allerlei andere vintage foto’s. Ze besloot de negatieven te kopen en thuis in te scannen. Ze was meteen verliefd op de foto’s die tevoorschijn kwamen en nu is ze een missie gestart. Een missie om erachter te komen wie op de foto’s staan en waar ze genomen zijn.

Okay so here's the lowdown. I found 4 sets of medium format negatives while I was thrift shop hunting a few weeks ago….

Posted by Meagan 'Irene' Abell on woensdag 29 juli 2015

Facebook

Abell plaatste de ingescande foto’s op Facebook. Het lijkt erop dat het gaat om twee verschillende vrouwen die van de zonsondergang – of opgang aan het genieten zijn. Ze staan echter op geen van de foto’s met hun gezicht naar de camera toe. Zelf denkt de fotografe aan de kleren te zien dat de foto’s in de jaren veertig of vijftig zijn geschoten. Het bericht wordt nu door mensen over de hele wereld geliked en gedeeld om ervoor te zorgen dat ze de identiteit van de twee vrouwen achterhalen. Hierbij is een aanknopingspunt gevonden. Op één van de foto’s (de eerste die je hieronder kunt zien) is een reeks getallen te vinden. Er werd op Facebook al gezegd dat de laatste vier wellicht de datum van de foto zijn (2 augustus, 1960). Heb jij een idee wat de cijfers betekenen of zie jij andere aanknopingspunten dan kun je Abell helpen! Met de hashtag #‎FindTheGirlsOnTheNegatives‬ wordt er naar hartenlust op Facebook hulp geboden. Je kunt haar ook mailen op [email protected] Gaaf om te zien hoe een deel van de Facebook-community zich stort op het oplossen van het mysterie.

Nog niet gevonden

Waar iedereen flink aan het reageren is, zijn de mensen op de foto (nog) niet gevonden. Wel wordt er flink gediscussieerd over de locatie waar de foto’s kunnen zijn geschoten, uit welk jaar de foto’s komen en worden ideeën gespuwd omtrent hoe je de mensen in de foto wél kunt vinden. Wij zijn benieuwd of het ze gaat lukken, met de hulp van het internet vast wel!

Check ook:

Reageer op artikel:
De FB-community bestaat: duizenden Facebookers steunen zoektocht naar oorsprong negental foto’s
Sluiten