Tech 28 jun 2018 Jelle van Es

De Fiiz is een vouwfiets zoals je die nog niet eerder zag

De vouwfiets is een handig transportmiddel als je naar het station moet fietsen, de trein pakt en vervolgens een stuk verder fietst. Doordat je de fiets dubbel kunt vouwen, mag hij mee de trein in. Ook is het mogelijk om hem opgevouwen makkelijk in de auto te stoppen. Parkeer je de auto ergens in Amsterdam Noord en dan naar het centrum fietsen. Het probleem van die vouwfietsen is alleen wel dat ze vaak niet lekker zitten en lelijk zijn. De maker van de Fiiz wil daar iets aan doen.

De Fiiz is een vouwfiets in camouflage

Als je naar de Fiiz kijkt, dan oogt het niet als een vouwfiets. Het is een gewone stadsfiets waar je lekker mee rond kunt gaan crossen. En daar zit de kracht hem dan ook in: het is een fiets die twee werelden samenbrengt. Enerzijds het comfort van een gewone fiets en anderzijds het gemak van een vouwfiets. Wanneer je alles vouwt, dan gaat hij makkelijk mee in de trein of de auto.

Fiiz vouwfiets
Fiiz vouwfiets

De fiets is gemaakt door Kruschhausen, een Duitse startup. Naast de mogelijkheid om de fiets makkelijk op te vouwen, wordt deze vouwfiets geleverd met een mooie Gates Carbon Drive, een krachtige voor- en achterrem, normale 26-inch banden en pedalen die je ook nog eens op kunt vouwen om op die manier de vouwfiets lekker compact te houden.

Fiiz vouwfiets

Het enige wat de fiets eigenlijk mist, is de mogelijkheid om hem elektrische te gebruiken, want dat is vandaag de dag eigenlijk wel een soort van standaard geworden. En ergens hadden we dat ook wel verwacht. Als je kijkt naar de prijs van de Fiiz vouwfiets, dan is die met zijn bijna 2.900 euro nogal aan de dure kant. Maar dan heb je wel altijd een fiets die op twee handige manieren kan worden ingezet.

Toch liever een elektrische fiets? Neem dan eens hier een kijkje.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Fiiz is een vouwfiets zoals je die nog niet eerder zag
Sluiten