Daniel Koster
Daniel Koster Cars 17/08/2015

De Flying Huntsman: de custom, robuuste Land Rover Defender met zes wielen

De Defender is nu al meer dan 65 jaar een iconische, tijdloze jeep die voor ons boven aan het lijstje staat als we het over gave terreinwagens hebben. Je zou denken dat je na 65 jaar wel uitgekeken zou zijn op de wagen. Niet is minder waar, er is nog genoeg uit de authentieke wagen te halen. De Flying Huntsman is hier een belichaming van.

Kahn Land Rover Defender 6×6 Flying Huntsman

De Flying Huntsman werd op de Geneva Motor Show 2015 voor het eerst aan het publiek getoond. De Huntsman is een project van Kahn, een autobedrijf dat zich specialiseert in het onder handen nemen van luxueuze auto’s. Waar de karakteristieken van de Defender nog wel wat terug te vinden zijn, is de 6×6 Flying Huntsman wel van een ander kaliber. Zo is de Huntsman stukken groter. Dit doordat de neus veertig centimeter is verlengd, de achterkant tachtig centimeter is uitgebreid en ook de body nog eens vijftien centimeter is verbreed. Met diverse andere tweaks, zoals upgrades aan de chassis en remmen, doet de Land Rover Defender van Kahn zeker niet onder voor zijn welbekende kleine broertje.

Concept? Niet meer!

De Flying Huntsman werd als concept tentoon gesteld op het event in Genève. Door het hevige enthousiasme waarmee het concept werd ontvangen en de diverse upgrades die de Defender onderging, is de auto nu de verkoop ingegaan. Voor 281.696,35 euro staat-ie bij jou thuis voor de deur!

Check ook:

Reageer op artikel:
De Flying Huntsman: de custom, robuuste Land Rover Defender met zes wielen
Sluiten