De Fotokite Phi-drone bestuur je enkel met een touwtje en maakt prachtige beelden vanuit de lucht

Het schieten van gave beelden vanuit de lucht is met de komst van drones een stuk tastbaarder geworden. Er is echter nog genoeg ruimte voor verbetering met betrekking tot deze drones. Zo is het vaak een hele opgave om ze de lucht in te krijgen en vooral daar te houden. Nu is er de Fotokite Phi, een drone die simpel te besturen is én voor awesome beelden zorgt.

De Fotokite Phi

Het grootste voordeel van de Fotokite Phi is zijn gebruiksgemak. Het apparaat werkt namelijk totaal autonoom, zonder dat je je smartphone of andere apparaten nodig hebt om ‘m te besturen. Het enige wat je hoeft te doen is je GoPro aan de drone bevestigen, de drone naar een bepaalde richting toe te wijzen en ‘m een kwartslag te draaien. De drone zal automatisch aangaan en vliegen in de richting waar je ‘m heen wijst. Je bestuurt de drone vervolgens door middel van een slim apparaat dat je om je pols bevestigt. Deze is via een lijn aan de drone bevestigd. Wanneer de drone de lucht invliegt zal-ie de lijn strak trekken en onder spanning houden. Met de slimme halsband bestuur je de drone. Door je pols te draaien draait de drone mee. Ook zal de drone je automatisch overal naartoe volgen. Je hoeft je dus tijdens het uitvoeren van een activiteit nul zorgen te maken over het besturen van de drone. Handig!

Verdere specificaties

De ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat de drone zo veilig en mobiel mogelijk is. De propellers zijn van licht, flexibel materiaal gemaakt. Hierdoor is de Fotokite Phi het lichtste Go Pro-platform ooit. De drone is via een USB-ingang op te laden, maar kan ook aan zijn juice komen door middel van batterijen. Daarnaast kun je de drone handig vervoeren. De Fotokite Phi is namelijk op te vouwen en in een cylinder-vormige bus overal mee naar toe te nemen. Zelfs aan het losbreken van de drone is gedacht. Wanneer het touw knapt of loskomt van je pols zal de drone namelijk een gecontroleerde afdaling inzetten. Hetzelfde geldt voor wanneer de batterijen leeg zijn. Dit is wel een klein minpuntje, de batterijen gaan namelijk maximaal tien minuten mee, wat niet erg lang is.

Indiegogo

De drone werkt, maar de ontwikkelaars hebben essentiële apparatuur nodig om de prijs van de drone naar beneden te schroeven. Anders wordt-ie simpelweg onbetaalbaar. Vandaar dat de drone op Indiegogo staat, waar je er eentje voor 245 euro kunt reserveren. Dit terwijl de Phi in de winkel zo’n 450 euro zal gaan kosten! Het project heeft binnen één dag al meer dan tachtigduizend euro opgehaald. Wees er dus snel bij!

Check ook:

Reageer op artikel:
De Fotokite Phi-drone bestuur je enkel met een touwtje en maakt prachtige beelden vanuit de lucht
Sluiten